• Головна
  • Яким хочуть зробити Меморіал Героїв Небесної Сотні на Сихові. Візуалізація
18:14, 26 березня 2018 р.

Яким хочуть зробити Меморіал Героїв Небесної Сотні на Сихові. Візуалізація

Нещодавно архітектор Михайло Хохонь представив громадськості проект Меморіалу Героїв Небесної Сотні, який хочуть встановити на Сихові, біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

Автори мали на меті показати боротьбу та сплеск народного гніву лаконічними методами і символами, - інформує кореспондент сайту 032.ua.

На квадратній основі, яка символізує Майдан, планують розмістити власне меморіал, який символізує Україну. Від нього відходитимуть сиволічні промені з ключовими датами Революції Гідності. Якщо у ці дати жертв не було, промені завершуються ліхтариками.

Читайте також: Сміттєва блокада на Львівщині: із Дрогобича понад місяць не вивозять відходи.

З іншого боку промені завершуються щитами з базальтового каменю, де висічені портрети героїв та стилізовані отвори куль. На кожному зі щитів планують розмістити QR-коди, з яких можна буде зчитати відповідну історичну інформацію.

Позаду пам’ятника мають намір облаштувати музей, а попереду — площу для відпочинку та проведення культурних заходів. У рамках проекту також облаштують доріжки, озеленять простір та реконструюють сухий фонтан.

Ось так, за задумкою архітекторів, має виглядати меморіал на Сихові:

Передбачається, що меморіал матиме інший вигляд уночі, ніж удень: за темної пори доби сприйняття підсилюватиметься вмонтованим освітленням. Це символізуватиме вигляд Майдану під час Революцїі Гідності. У центрі меморіалу пропонують влаштувати ліхтар, який світлом у небо символізуватиме відліт Героїв.

Додамо, що цей проект Меморіалу Героїв Небесної Сотні для Сихова від архітекторів Михайла Хохоня та Петра Свистуна погодив “Комітет вшанування пам’яті українських героїв” у жовтні 2017 року.

Читайте також: Очистити Львів від сміття: сортування і збір відходів

Нагадаємо, що ідея спорудження пам’ятника виникла у травні 2014 року, а за саму реалізацію взялися 3 жовтня 2014 року, зі створенням “Організаційного комітету з вшанування пам’яті героїв Євромайдану – Небесної сотні у місті Львові”. Після тривалих обговорень, архітектори вирішили розташувати пам’ятник у сквері біля кінотеатру імені Довженка на Сихові.

Нижче можете ознайомитись із візуалізацією проекту на відео:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #візуалізація #Сихів #меморіал #Небесна_Сотня #Революція_Гідності #громадський_простір #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,82
42,92
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...