• Головна
  • У Львові масово заспівають Державний Гімн
18:49, 9 березня 2018 р.

У Львові масово заспівають Державний Гімн

Цьогоріч виповнюється 153 роки з дня першого публічного виконання Державного Гімну України.

З цієї нагоди, у понеділок, 12 березня у Львові на площі Ринок відбудеться масове виконання головної пісні країни, - інформує кореспондент сайту 032.ua із посиланням на прес-службу Львівської міськради.

Розпочнеться захід о 13:30, перед входом у Ратушу, за участі молоді, представників громадських організацій, міської влади, освітян, духовенства та небайдужих львів’ян.

Читайте також: Кіноафіша Львова: що подивитися на вихідних 8 — 11 березня.

Долучиться до спільного виконання Гімну Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який перебуватиме у Львові з робочим візитом. У рамках візиту до Львова, Міністр буде нагороджувати переможця національного конкурсу «Молодіжна столиця України» 2018 року.

Зазначимо, що початки створення Українського Гімну датуються осінню 1862 року, коли фольклорист та поет Павло Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна», а отець Михайло Вербицький створив до нього музику. Публічне виконання пісні відбулося 10 березня 1865 року в Перемишлі, під час першого в Західній Україні Шевченківського концерту.

15 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державним Гімном вірш П. Чубинського, покладеного на музику М. Вербицького.

Нагадаємо, у Львові вшанували пам’ять Тараса Шевченка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #події #Гімн #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...