• Головна
  • Доцент, якого затримали на отриманні хабара у Львівській політехніці, заплатить 17 тис гривень штрафу
14:19, 27 лютого 2018 р.

Доцент, якого затримали на отриманні хабара у Львівській політехніці, заплатить 17 тис гривень штрафу

Доцент, якого затримали на отриманні хабара у Львівській політехніці, заплатить 17 тис гривень штрафу

Доцент, який працюючи на кафедрі експлуатації та ремонту автомобільної техніки Інституту інженерної механіки та транспорту НУ “Львівська політехніка”, був затриманий на отриманні хабара у січні цього року, сплатить 17 тис гривень штрафу.

Такий вирок ухвалив Галицький районний суд Львова 14 лютого 2018 року, повідомляє 032.ua. 

Як йдеться у вироку суду, 11 січня цього року в аудиторії №214 навчального корпусу №6 НУ “Львівська політехніка” доцент, який був екзаменатором з предмету “Організація автомобільних перевезень”, а також входив до складу екзаменаційної комісії, отримав від студента групи АТ-42 неправомірну вигоду у розмірі 370 доларів США за позитивне складання екзамену, а також за подальшу підготовку та захист дипломної роботи. 

Згідно з документами справи, доцент почав працювати на кафедрі експлуатації та ремонту автомобільної техніки Інституту інженерної механіки та транспорту НУ “Львівська політехніка” ще у 2002 році.

31 січня прокурор Львівської місцевої прокуратури №1 уклав з підозрюваним угоду про визнання винуватості, яку Галицький районний суд затвердив.

Читайте також: У Львові суд оштрафував посадовця за те, що він невчасно задекларував земельну ділянку.

Відтак доцента було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища.) і суд призначив йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу розміром 17 тис гривень.

Крім того, він позбавив доцента права обіймати посади пов'язані із виконанням адміністративно-господарських функцій на рік, а також скасував запобіжний захід у виді домашнього арешту, який був обраний йому раніше. 

Додамо, що вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 368 КК України карається штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією, яку розміщено на офіційному сайті Львівської політехніки, лектором дисципліни “Організація автомобільних перевезень” вважається  к. т. н., доц. Оліскевич Мирослав Стефанович, втім його прізвище серед доцентів кафедри ми не знайшли.

Доцент, якого затримали на отриманні хабара у Львівській політехніці, заплатить 17 тис гривень штрафу, фото-3

З огляду на це ми зателефонували у "Львівську політехніку", де у коментарі нашому виданню нам повідомили, що Мирослава Оліскевича було звільнено з університету.

Судячи із розміщеної вакансії на сайті “work.ua”, зараз Оліскевич Мирослав Стефанович  шукає роботу менеджера з транспорту. У його резюме зазначається, що він працював у Львівській політехніці до січня 2018 року і викладав курси "Організація автомобільних перевезень", "Технологічний розрахунок підприємств автомобільного транспорту" та інші, пов'язані з автомобільним транспортом. 

Доцент, якого затримали на отриманні хабара у Львівській політехніці, заплатить 17 тис гривень штрафу, фото-4
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівськаполітехніка #хабар #новиниЛьвова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,60
39,85
EUR
42,70
42,84
PLN
9,80
9,90
Оголошення
live comments feed...