• Головна
  • Всеукраїнський студентський конкурс «Залізничник 2018» шукає таланти
Новини компаній
10:59, 19 лютого 2018 р.

Всеукраїнський студентський конкурс «Залізничник 2018» шукає таланти

Новини компаній

15 лютого благодійний Фонд Бориса Колеснікова урочисто відкрив освітній конкурс для студентів транспортних спеціальностей «Залізничник 2018».

Як і інші проекти Фонду - «Авіатор», «Агро», «Харчові технології», «Архітектор» та «Морська справа» - він покликаний повернути інтерес молоді до інженерних спеціальностей, дати їй стимул до розвитку у професії, виховати технічно грамотних молодих фахівців в Україні.

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков привітав майбутніх конкурсантів зі стартом всеукраїнського конкурсу і підкреслив, що саме вони найближчим часом проведуть необхідні реформи транспортної сфери, зроблять ставку на вагонобудування, знайдуть інвестиції в розвиток інфраструктури України. «Наш конкурс створює додатковий стимул для того, щоб краще освоїти спеціальність і подивитися на сьогоднішні світові досягнення залізничного транспорту. Нехай не завтра наша країна зможе все це застосувати, але всі студенти, - а за ними майбутнє - повинні знати, що відбувається в глобальній транспортній сфері», - зазначив Борис Колесніков.

Всеукраїнський студентський конкурс «Залізничник 2018» шукає таланти, фото-1

Організатори запрошують приєднатися до участі у проекті транспортні та залізничні вузи України, студентів усіх курсів денної форми навчання. Проект пройде у два етапи. Конкурсантів очікують: комплексне тестування з технічних дисциплін, теорії та історії галузі (в березні), а також захист презентацій (в травні). Реєстрація в конкурсі відкрита на сайті Фонду до 26 березня включно.

Журі проекту «Залізничник 2018» очолив екс-начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопишин. До складу суддів конкурсу також увійшли: експерт у сфері транспорту Олександр Кава і директор департаменту інтегрованих транспортних систем «Siemens Україна» Дмитро Черненький.

У вересні 30 переможців конкурсу відвідають найбільшу в світі залізничну виставку транспортної техніки і систем InnoTrans 2018 у Берліні. Там вони побачать модернізовані рухомі склади і новинки, виробники яких вже готуються здивувати світову громадськість.

Всеукраїнський студентський конкурс «Залізничник 2018» шукає таланти, фото-2

«У 2016 році мій одногрупник їздив до Німеччини у рамках освітньої ініціативи Фонду Бориса Колеснікова. Він був дуже задоволений поїздкою і побаченим на виставці. Я, як майбутній залізничник, мрію повністю автоматизувати залізницю в нашій країні. Тому на InnoTrans я побачу нові технології, поспілкуюся з колегами з інших країн, наберуся досвіду і в майбутньому здійсню свою мрію», - розповіла студентка Державного університету інфраструктури та технологій Анастасія Омельяненко.

Нагадаємо, благодійний Фонд Бориса Колеснікова реалізує проект «Залізничник» втретє. У 2014 і 2016 роках 50 переможців конкурсу відвідували виставку InnoTrans, знайомилися з останніми досягненнями світової транспортної галузі та послугами найбільших гравців ринку.

Всеукраїнський студентський конкурс «Залізничник 2018» шукає таланти, фото-3
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...