• Головна
  • У Львові вимагають відмовитися від маршруток
12:11, 22 січня 2018 р.
1

У Львові вимагають відмовитися від маршруток

21 січня на сайті Єдиної системи місцевих петицій від львів’янки з’явилась вимога відмовитись від маршруток та перейти на електротранспорт і зручні автобуси.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Авторка петиції Анна Меленчук зазначає, що функціонал маршруток не справляється з пасажиропотоком сучасного міста Львова: вони переповнені, брудні та небезпечні для життя.

У зв’язку з цим, львів’янка вимагає: разом з експертами та мешканцями міста провести транспортне моделювання Львова і розробити дворічний план повної відмови міста від маршрутних таксі з подальшим переходом на тролейбуси, електроавтобуси та автобуси з більшою пасажиромісткістю, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком;

забезпечити весь громадський транспорт пандусами й місцями для людей з інвалідністю,

а також встановити електронні табло з часом прибуття транспорту на зупинках.

Анна Меленчук наголошує, що це створить комфортні умови проїзду для мешканців міста, знизить рівень забруднення повітря шкідливими викидами, зробить громадський транспорт інклюзивним та розвантажить вулиці Львова.

«Успішні європейські країни відмовились від маршрутних таксі. Пора і в Україні покінчити з «лихими 90-ми». З якого міста, якщо не Львова почати ці зміни?», - резюмувала авторка.

Нагадаємо, раніше правники наголосили, що згідно зі Законом України, немає підстав вважати, що пенсіонери за віком мають право на безплатний проїзд.

Читайте також:

На яких автобусах у Львові пенсіонери зможуть їздити з пільгами. Перелік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #петиції #маршрутки #автобуси #транспорт #інфраструктура #032
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
22 січня 2018 р., 12:22
Дуже правильно,давно потрібно було про це підняти мову,в Ізрайлі давно вже таке започаткували,і людина оплачуючи за проізд відчуваєш себе людиною,а не твариною,тут не потрібно нічого нового вигадувати,просто запозичити в Ізрайля іхню методику
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...