• Головна
  • З 20-го січня пенсіонери почнуть платити за проїзд в громадському транспорті Львова та області: що варто знати
16:01, 19 січня 2018 р.
1

З 20-го січня пенсіонери почнуть платити за проїзд в громадському транспорті Львова та області: що варто знати

Приватні перевізники, які обслуговують обласні та міські маршрути, з 20-го січня більше не будуть безкоштовно перевозити пенсіонерів. 

Сайт 032.ua вирішив розібратися, чи правда, що пенсіонерам доведеться платити за проїзд і чому. 

Як повідомляє кореспондент сайту 032.uа сьогодні, 17-го січня, в автобусах Львова з’явилися оголошення про те, що з 20-го січня пенсіонери втратять право на пільговий проїзд та будуть платити п’ять гривень: 


Згодом, повідомлення про це з’явилося в соціальній мережі Facebook на сторінці "Асоціації перевізників Львівщини".

Як аргументують це рішення перевізники. 

Як пояснив нашому журналісту керівник “Асоціації перевізників Львівщини” Іван Велійка, стовідсоткову оплату проїзду для пенсіонерів вирішили запровадити приватні перевізники. Таким чином вони хочуть показати, що працюють виключно згідно з чинним законодавством України.

“Наші юристи вирішили розібратися з питанням пільговиків перевезень, адже в нашій країні влада не хоче вирішувати цю проблему. Виявилося, що пенсіонери по віку, які користувалися постановою Кабміну №364 від 1993 року, починаючи з 2000-го року незаконно користуються пільгою безоплатного проїзду в транспорті. Адже у 2000-му році був прийнятий Закон України про “Державні соціальні стандарти” та “Державні соціальні гарантнії”. В статті №19 цього закону чорним по ділому написано: “пільги на житлово-комунальні, транспортні та послуги зв’язку, визначаються виключно законами України. Кабмін мав півроку терміну, аби привести до норми всі свої нормативно-правові акти, які суперечать Закону України від 2000-го року. Чиновники нічого не зробили. Відповідно, постанова №364 є недійсною, а пенсіонери безпідставно користуються безоплатним проїздом в громадському транспорті”, - сказав Велійка.

Хто з пільговиків платитиме за проїзд з 20-го січня.

За словами Івана Велійка, право на безоплатний проїзд втратять лише пенсіонери за віком. Право на безоплатне користування послугами громадського транспорту залишається за учасниками бойових дій, людьми з інвалідністю, дітьми з багатодітних сімей та іншими.

В яких автобусах пенсіонери не будуть платити за проїзд.

Наразі відомо, що комунальне підприємство АТП-1, на відміну від приватних перевізників, з 20-го січня перевозитиме песніонерів, як і раніше, на безоплатній основі. Додамо, що АТП-1 є найбільшим підприємством у місті та обслуговує маршурти №№ 1А, 2А, 3А, 4А, 5А, 6А, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а, 55, 56 та нічні автобуси

Що кажуть в міській раді.

Водночас, в мерії зазначають, що  станом на сьогодні до управління не звертався жоден із перевізників, з проханням скасувати пільговий проїзд для пенсіонерів.

“Якщо це правомірно – пільги будуть скасовуватися всіма перевізниками, якщо ж ні – така пільга не може бути скасована. Позиція міста така, що наразі у Львові ніяких змін стосовно перевезень пасажирів-пільговиків не відбудуться”, - сказав заступник начальника управління траспорту ЛМР Ігор Собенко.

Нагадаємо також, що з 18-го грудня у Львові збільшили вартість проїзду в міських автобусах з 4 до 5 гривень.  

Додамо також, що перевізники постійно порушують питання щодо пільгових перевезень. В липні минулого року на території Львівщині мали запровадити монетизацію пільг, однак згодом це питання відклали до 2018 року. 

Читайте також на нашому сайті: 

У Львові виникскандал з контролерами, які вигнали з трамвая двох дівчат: подробиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини #Львів
Високі оцінки користувачів за Повнота інформації
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Анатолий Шамрин
19 січня 2018 р., 20:04
Думаю верховна Рада України кором захворіла, або пропустив державний переворот. Вже професійна громадська організація відміняє Конституцію України, частину законів, отпускає від влади Львівську міську Раду і Судову владу України. Президента просто затоптали як Гаранта. Про Безнаглядну Генеральну прокуратуру тільки хороше буду казати, якщо і її нема. На об'яві навіть підпису Нового президента України немає!!!! Печатка!!!! Яка по Законам України відмінена. А міська рада звертається не в правоохоронні органи а в якусь Транс-безпеку. Зрозумів так що це Нова - Верховна Зрада нової держави. А це вже стаття тяжка по можливо ще діючому КК України. Чи все ж фейк невідомих транспортних сепаратистів? А раніше Садовий що не знав про Закон України "Про засади Державної регуляторної політики в області підприємництва"??? Коли маршрути ділив, коли ціни встановлював, Умови конкурсів таємно від громади виписував, слухання громадські в цирк перетворював своїми Дупортаментами? Чи це довиборів шоу: - Пан напише “чолобітну” і челяді пільги поверне Нова влада України - Укртрансбезпека. Вона з якого боку - коли всі депутати міської Ради Забули про регуляторний Закон. Пишучі "чолобітну" знову порушує Закон - АТП -1 комунальне Автобусне, а не маршрутне , Управленння. А В Т О Б У С Н Е ! Не треба телепнями прикидуватись. Чи завтра 1 квітня по новим законам? Посміємось? Може і хабарі за 20 років “нова влада” поверне перевізникам, які вони на конкурсах посівали? Років 50 пільговиків возити будуть з радістю..... Дива дивні — корпоративні! Тепер про хороше. Гарно те що “нова влада” від асоціації перевізників. Ось якби до влади прийшла Асоціація Асенізаторів і сміттярів — тоді повний жах! Тільки введення довідок якості на кожен акт “створення” якісних відходів — принесло б державі невидані доходи! І ніяких пільг! Тому що по сміттю ми перші!
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,62
42,70
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...