• Головна
  • У Львові виник скандал з контролерами, які вигнали з трамвая двох дівчат: подробиці
20:10, 16 січня 2018 р.

У Львові виник скандал з контролерами, які вигнали з трамвая двох дівчат: подробиці

У п’ятницю, 12-го січня, контролери громадської організації «Патріот», які допомагають працівникам служби безпеки «Львівелектротрансу» виявляти в тролейбусах та трамваях міста пасажирів, які не купують квитки для проїзду, втрапили у скандал, вигнавши у грубій формі двох дівчат віком 16 та 18 років із трамвая №8.

Журналісти сайту 032.ua спробували розібратися з конфліктною ситуацією з контролерами, яка сталася 12-го січня в сихівському трамваї.

Що сталося.

Як розповіла кореспонденту 032.ua мама однієї із учасниць інциденту пані Лариса, того дня її донька разом зі своєю подругою їхали в трамваї з центру міста на Сихів. Невдовзі до жінки зателефонувала її донька та сказала, що контролери вимагають від них вийти із салону електротранспорту та сплатити штраф за неправильно закомпостований квиток.

Читайте також на нашому сайті: Львів’янка, яка на Різдво збила патрульного, втекла зі Львова та прокоментувала інцидент російським ЗМІ (ВІДЕО).

«Я чітко чула чоловіків, які кричали і вимагали оплатити штраф. Це все відбувалося на підвищених тонах та в доволі грубій формі. Коли я приїхали на місце події, вони вже були на трамвайній зупинці навпроти польського консульства. Контролер спочатку й до мене ставився досить хамовито, але коли я пояснила йому, що тут є неповнолітня дитина, його риторика змінилася. Чоловік пояснив, що в моєї доньки з квитком все нормально, а от у її подруги талон на проїзд, за їхніми спостереженнями, був пробитий іншим компостером», - сказала пані Лариса.

За словами жінки, на місце події довелося викликати патрульних поліцейських. В присутності поліції діти пред’явили свої квитки, однак ніхто так і не зміг визначити, чи справді один із квитків був закомпостований в іншому трамваї.

«Подруга моєї доньки все таки змушена була сплатити штраф в розмірі 60 гривень. Хоча нам для порівняння показували три квитки і всі вони були по-різному закомпостовані», - зазначила жінка.

В підсумку, львів’янка вирішила написати заяву в правоохоронні органи на контролерів, які грубо поводилися з її донькою в салоні трамвая, а також скерувати скаргу в «Львівелектротранс», аби там провели перевірку щодо діяльності представників ГО «Патріоти».

«Я чула їхні голоси в телефоні, сама донька мені розповідала, що вони поводилися грубо, виштовхували їх із салону. І, мені не дуже зрозуміло, на якій підставі вони мають право затримувати пасажирів електротранспорту. Контролери показували своє посвідчення ГО «Патріот» та розповідали, що мають право виводити пасажирів за безквитковий проїзд. Але на якій підставі це відбувається, якщо квитки в дітей були?»

Читайте також на нашому сайті: Головні кадрові призначення 2017 року.

Що кажуть в поліції.

Речник ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська в розмові з нашим журналістом підтвердила, що правоохоронці дійсно зареєстрували заяву на дії контролерів в електротранспорті.

«Особи учасників конфлікту вже встановлено, наразі за фактом звернення триває перевірка», - зазначила Добровольська.

Чи діяли контролери в рамках правил?

Натомість, у «Львівелектротрансі» також проводять своє розслідування щодо конфліктної ситуації, яка сталася в трамваї №8. Так, за словами речника підприємства Івана Бондара, офіційні результати перевірки будуть повідомлені пізніше, однак за попередніми висновками, контролери не є винними у конфліктній ситуації.

«Дівчата не мали при собі квитків і тому виникло непорозуміння, бо мамі однієї з дівчат не сподобалося, що її доньку оштрафували. Але ми наразі все вивчаємо, і після того, як все перевіримо, зможемо офіційно все повідомити. Є відеозаписи, ми їх також вивчаємо. Попередньо можу сказати, що порушень з боку контролерів у цій ситуації ми не помітили», - зазначив Бондар.

Нагадаємо, що з 10-го травня минулого року у трамваях та тролейбусах міста поруч із звичайними контролерами, працюють  представники громадської організації «Патріот». Вони слідкують за громадським порядком в електротранспорті міста та вирішують непорозуміння між пасажирами та контролерами «Львівелектротрансу».

Читайте також на нашому сайті:

Невідомі особи розповсюдили неправдиві наклейки для оплати проїзду у трамваях та тролейбусах міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032ua #новини #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...