• Головна
  • У Львові потребує допомоги 7-місячна дівчинка зі страшним діагнозом
13:51, 25 грудня 2017 р.

У Львові потребує допомоги 7-місячна дівчинка зі страшним діагнозом

Батьки дівчинки, а також її сестрички та братик не втрачають віри у різдвяне диво.

фото: ТСН.UA

У Львові допомоги потребує маленька Катя, яка є шостою дитиною в сім'ї. Про це йдеться у сюжеті ТСН, передає 032.

Дівчинка народилася без жодних ускладнень, але уже через тиждень у неї пожовкла шкіра. Діагноз приголомшив батьків – біліарна артезія, тобто відсутність жовчовивідних шляхів. Через це жовч не виводиться з організму й отруює його. 

У місяць Катю прооперували та створили штучні протоки. Тоді їй стало краще, втім, після звичайної застуди почалися ускладнення, наслідком яких виявився цироз печінки. 

"Нам після операції вдалося прожити критичний період, але, на жаль, печінка зараз показує, що свій резерв вичерпала і потребує трансплантації", - констатувала завідувач відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених  дитячої лікарні Львова Галина Курило.

Прооперувати дівчинку готові у клініці, що розташована в Італії. Квитки на літак готова надати авіакомпанія МАУ згідно з угодою з телеканалом 1+1, а от рахунок за трансплантацію для багатодітної сім’ї космічний – 115 тисяч євро. Їх треба сплатити до 30 грудня, інакше вартість операції може зрости ще більше. 

За словами батька дівчинки Олександра Юрченко, на цей момент діє програма субсидування.

"Собівартість цих операцій складає 200 тисяч євро, і наразі відбуваються засідання. Оскільки рік закінчується, вони обговорюють свої плани на наступний рік і, можливо, ця субсидія більш не буде діяти для іноземних пацієнтів, і доведеться платити повну вартість", - каже він. 

Вдома маленьку Катрусю чекають її сестрички та братик. Як доказ своєї любові діти намалювали плакат із проханням: "Допоможіть нашій Катрусі!". Ця допомога родині вкрай потрібна, бо ціною є життя маленької людини. Наразі зібрано лише 10 тисяч євро, однак батьки та діти не втрачають віри у різдвяне диво. І дуже сподіваються, що добрі люди не залишать їх наодинці з бідою.

"Один раз звернулися до депутата, а він – мама, це шоста дитина, що ви хочете, у вас є заради кого жити… Тому звертаємося до простих людей – крім них, мабуть, ніхто і не допомагає", - зізнається мама Юлія Юрченко. 

Долучитися до збору коштів на порятунок Каті можна переказом на картку Приватбанку її батька, Олександра Леонідовича Юрченка. Її номер 5168 7573 4126 0802. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...