• Головна
  • «Пенсіонери» - нардепи віл Львівщини програють своїм молодшим колегам
15:04, 5 вересня 2012 р.

«Пенсіонери» - нардепи віл Львівщини програють своїм молодшим колегам

Дивлячись на сьогоднішню ситуацію в державі, дедалі частіше можна почути запитання людей: «І чим вони (депутати) там займаються?». Однак, відповідь на це запитання можуть дати хіба що самі депутати. Інше питання – наскільки об’єктивною буде ця відповідь. Тому ми звернулися до наукових даних які Представники ГО «Інститут досліджень соціального капіталу» на прес-конференції 5 вересня.

Дослідження науковців показує наскільки ефективно працювали 13 представників Львівщини у Верховній Раді і чи заслуговують вони на переобрання .

Дослідження проводили за трьома критеріями - відвідування засідань парламенту; активність депутатської діяльності (кількість виступів депутата, поданих законопроектів і внесених поправок); та оцінку законотворчої діяльності кожного з депутатів. Це дало можливість науковцям вивести оцінку ефективності їхньої роботи на посаді народного депутата України.

Однак, на остаточний результат вплинула і кількість проведених у парламенті каденцій, адже для А. Парубія, наприклад, сьогоднішня каденція стала першою, а для Я. Кендзьора – шостою. Тобто йдеться про те, скільки часу провів народний депутат на своїй посаді і що встиг за цей час зробити.

Підсумкові результати здивували – адже очолюють рейтинг не ті депутати, які перебувають в парламенті найдовше, а ті, які працюють щонайбільше 3 каденції – А. Шкіль (8 балів) та С. Давимука (6,7 бала). Справедливості ради, варто зарахувати сюди і Я. Кендзьора, який і замикає трійку лідерів з результатом 6, 3 бала.

Натомість незадовільною визнали роботу М. Ковзеля – 3, 4 бала (в парламенті 2 каденції), І.Гриніва – 3,4 бала ( 3 каденції), і Т. Стецьківа – 3.8 бала (5 каденцій).

Найбільше здивувала присутність у переліку низької ефективності депутата Т. Стецьківа, який, зважаючи на його досвід роботи в парламенті ( а це як не як 20 років у Верховній Раді), примудрився пропустити більше половини електронних реєстрацій та не подати жодного депутатського запиту в регіон, який делегував його до парламенту.

Натомість вже згаданий А. Парубій, який вперше працює в парламенті, серед 13 аналізованих депутатів посідає четверте місце, яке ділить з М. Косівим – 6,1 бала.

«На жаль, індекс ефективності депутатської діяльності свідчить про те, що депутати працюють не на максимум своїх можливостей» - саме такий підсумок підбив автор проведеного дослідження В. Литвин. І мова цифр та фактів його підтверджує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...