• Головна
  • У Львові зареєстрували петицію про заміну бруківки по вул. Бандери на асфальт
12:29, 27 листопада 2017 р.
1

У Львові зареєстрували петицію про заміну бруківки по вул. Бандери на асфальт

Фото: google.com

Фото: google.com

26 листопада на сайті Єдиної системи місцевих петицій створили документ, яким просять «гарантувати заміну дорожнього полотна на асфальтоване під час майбутньої реконструкції вул. Степана Бандери».

Примітно, що петицію зареєстрували після скандального громадського слухання, яке відбулося в п’ятницю, 24 листопада, - інформує кореспондент сайту 032.ua.

Нагадаємо, дискусії про те, як має виглядати вулиця Бандери у Львові після реконструкції, тривають уже близько двох років: місцеві мешканці сперечаються з урбаністами та консультантами з Європи щодо того, чи варто залишати на дорозі покриття з бруківки, чи замінити його на асфальтоване.

На громадських слуханнях 24 листопада так і не дійшли остаточного висновку, тож Матвій Шкотняр вирішив створити петицію і нагадати про схожий випадок під час реконструкції вул. Б. Хмельницького.

«Через протести частини мешканців прилеглих будинків ділянка вулиці, що мала отримати асфальтове покриття, була забрукована. В результаті, зараз маємо скарги тих же мешканців стосовно шуму, котрий створюють автомобілі, що проїжджають по бруківці», - підкреслив автор петиції.

Львів’янин наголосив, що вул. Бандери є магістральною, з інтенсивним рухом транспорту і за європейськими нормами, такі вулиці слід покривати саме асфальтом. З його слів, покриття з бруківки завжди матиме нерівності, як би добре не було викладене; також тут буде більший рівень шуму та вібрацій під час руху транспорту; а асфальтована дорога є більш довговічною.

Матвій Шкотняр також зауважив, що бруківка має значно довший гальмівний шлях, тож програє асфальту в плані безпеки.

«Натомість, аргументи захисників брукованого покриття на вулиці Бандери зводяться до суб’єктивних міркувань стосовно вищої органічності та краси його у контексті історичної забудови. Втім, якщо говорити про Львів, то у нашому місті дуже багато кварталів кінця 19 — початку 20 століття, і обмежувати очевидні сучасні рішення лише через те, що дана вулиця знаходиться в такому історичному оточенні — як мінімум, нерозумно», - вважає автор петиції та закликає львів’ян не відходити від початкового варіанту з асфальтом на оновленій вулиці Бандери.

Нагадаємо, батьки Львова пропонують збільшити фінансування комунальних навчальних закладів.

Читайте також:

Сказав - зробив: які обіцянки дав мер львів’янам перед виборами і які з них виконав (ч. 1).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #громадські_слухання #Бандери #вулиця #реконструкція #петиція #бруківка #асфальт #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
28 листопада 2017 р., 12:00
Пора зареєструвати петицію про збереження бруківки по вул.С.Бандери. А також петицію про збереження бруківки по всіх інших вулицях Львова де вона ще є.
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...