• Головна
  • На місці криївки Романа Шухевича, неподалік парку «Знесіння», встановили пам’ятний знак
18:02, 21 листопада 2017 р.

На місці криївки Романа Шухевича, неподалік парку «Знесіння», встановили пам’ятний знак

21 листопада, з нагоди Дня Гідності та Свободи у Львові, біля парку «Знесіння», на місці, де колись була криївка головного командира УПА Романа Шухевича, урочисто відкрили пам’ятний знак.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Урочистості розпочалися з молитви за героїв, які віддали життя за нашу державу, у Церкві Пресвятої Богородиці Володарки України.

Після цього громада Львова взяла участь у відкритті пам’ятного знаку на честь Романа Шухевича, де до присутніх звернулась донька головного командира УПА - Марія Шухевич.

«Покоління, що брало участь у цих визвольних змаганнях помалу відходить. Рік за роком їх стає все менше. Але коли їх не стане, хто залишить знаки пам’яті про те, як це все відбувалось? Тому я звертаюсь до молоді: бережіть нашу історію. Наші діди та батьки її творили, і ніхто не має права нам казати що і як нам далі робити. Всім, хто приклався до створення цієї дошки велика подяка», - наголосила Марія Шухевич.

Учасники заходу виконали духовний гімн України «Боже Великий Єдиний». Священики відправили панахиду і освятили пам’ятник. Присутні вшанували пам’ять героїв покладанням квітів.

Нагадаємо, 14 жовтня, у рамках відзначення Дня захисника України, зв’язковій Романа Шухевича, політв’язню Ользі Ільків вручили документи та ключі від квартири.

Читайте також на нашому сайті:

Львів’ян кличуть на великий прийом до Органного залу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #події #пам’ятний_знак #Шухевич #032 #Знесіння
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,78
EUR
42,70
42,83
PLN
9,84
9,86
Оголошення
live comments feed...