• Головна
  • Стало відомо, якій вулиці у Львові можуть присвоїти ім'я Яцека Куроня
10:41, 20 листопада 2017 р.

Стало відомо, якій вулиці у Львові можуть присвоїти ім'я Яцека Куроня

На інформаційному порталі депутатів Львівської міськради з'явився проект ухвали про перейменування вулиці у Львові в честь  Яцека Куроня. 

Згідно з документом, перейменувати на вул. Яцека Куроня планують вулицю Карбишева, що у Сихівському районі Львова, пише 032.ua.

У пояснювальній записці до проекту ухвали йдеться про те, що  ім’я генерала Д. Карбишева не увійшло до переліку імен, які підпадають під закон про декомунізацію відповідно до рекомендованого списку осіб, укладеного співробітниками Українського інституту пам’яті. Однак, враховуючи численні звернення громадян, громадських організацій та активістів, комісія з перейменування вулиць вирішила рекомендувати Львівській міській раді перейменувати вулицю Д. Карбишева в рамках загальнодержавного процесу засудження радянської ідеології та пропаганди.

Стало відомо, якій вулиці у Львові можуть присвоїти ім'я Яцека Куроня, фото-1

Нагадаємо, нещодавно понад два десятки відомих львів'ян, щоб покращити стосунки України та Польщі, звернулися до Львівської міськради із ініціативою присвоїти одній із вулиць у Львові ім'я Яцека Куроня.

“Львів і його громада посідає особливо важливе місце у стосунках між Польщею й Україною. Ми маємо багато прикладів та імен, які протидіяли кривавому протистоянню і старалися перетворити Львів у приклад польсько-українського примирення. Одним з найвідоміших був Яцек Куронь, уродженець – почесний громадянин – Львова і творець "Солідарності". Зокрема, на початку 2000-х він відіграв ключову роль у розв'язанні конфлікту навколо військових поховань на Личаківському цвинтарі”,- йдеться у відкритому зверненні відомих львів'ян, що було опубліковано на сайті "zbruc".

Додамо, що раніше в мережі поширювали інформацію про те, що ім'я Яцека Куроня можуть присвоїти вулиці Стрийській, але у п'ятницю міський голова Львова, Андрій Садовий спростував це повідомлення, заявивши, що вул. Стрийської в переліку потенційних вулиць для перейменування немає.

Читайте також на нашому сайті:

У Львові хочуть спорудити пам’ятник Івану Боберському.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новиниЛьвова #032ua #перейменуваннявулиці #Карбишева
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...