• Головна
  • Проти 60-річної жінки порушили кримінальну справу за 213 стеблин маку
14:33, 29 серпня 2012 р.

Проти 60-річної жінки порушили кримінальну справу за 213 стеблин маку

Кримінальні справи за незаконні посіви маку порушила міліція проти жительок Стрийського району, інофрмує ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.

Зокрема, на присадибній ділянці у селі Великі Дідушичі, Стрийського району міліціонери виявили незаконний посів маку в кількості 213 рослин за що було порушено справу проти 60-річної жінки. А в селі Довге справу порушили проти 67-річної пенсіонерки, в господарстві якої виявили майже триста головок снодійного маку.
Міліція нагадує про те, що культивування снодійного маку і конопель з низьким вмістом наркотичних засобів для промислових потреб за винятком виробництва та виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин, може здійснюватися підприємствами будь-яких форм власності за наявності у них ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності, виданої КМУ або уповноваженим цим органом.
Це означає, що в Україні громадяни не мають права сіяти й вирощувати мак снодійний та коноплі.
За незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель, громадяни нестимуть адміністративну або кримінальну відповідальність. Зовсім незначна кількість посіяних або вирощуваних рослин снотворного маку (до ста рослин) чи конопель (до десяти рослин) може бути підставою для притягнення особи до адміністративної відповідальності за ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.
У випадках, якщо кількість рослин є більшою: від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин, настає кримінальна відповідальність відповідно до ч.1 ст. 310 КК України. Покарання за цей злочин передбачене у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років. За незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 КК України, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку у кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин (ч.2 ст. 310 КК України) – караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,65
39,73
EUR
42,62
42,80
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...