• Головна
  • Керівник Шевченківського району Надія Банах - про ремонт доріг, сміттєпресувальну лінію в Рясному та плани на майбутнє
11:00, 12 листопада 2017 р.

Керівник Шевченківського району Надія Банах - про ремонт доріг, сміттєпресувальну лінію в Рясному та плани на майбутнє

Сайт 032.ua продовжує серію інтерв’ю із керівниками районів нашого міста. Цього разу ми поспілкувалися з головою Шевченківського району пані Надією Банах. Напередодні розмови ми запитали мешканців Рясного на сторінці спільноти "Рясне News" в соціальній мережі Facebook про те, які проблеми в районі найбільше турбують людей. 

Досьє:

Надії Банах 49 років. З 2011 року вона працювала на посаді начальника відділу житлового господарства, заступника голови Шевченківської районної адміністрації. У 2015 році стала головою Залізничної РА, а 1-го червня 2017 року очолила Шевченківський район міста Львова.

Одружена, разом із чоловіком виховують доньку.

Пані Надіє, Ви очололюєте один із найбільших районів міста. Складно керувати таким господарством?

Я очолюю Шевченківський район із червня цього року. Район мені відомий, раніше я тут вже працювала на інших посадах. Він є дуже складний тим, що територія району дуже велика: простягається від Галицького перехрестя і на Рясне. І по-населеності складає майже 146 тисяч людей, тому роботи вистачає на кожен день і вона дуже складна.

Надіє Борисівно, Ви стали посадовцем у 2011 році, коли отримали посаду заступника голови Шевченківської РА. Хто вас лобіював?

На посаду заступника голови я перейшла за погодженням міського голови. На цій посаді я працювала нетривалий період часу, після чого міський голова запропонував мені очолити посаду заступника голови Залізничної РА. Вже потім, за погодженням з міським головою, я очолила Залізничний район, а з 1-го червня цього року я повернулася назад, у Шевченківську РА. Ось таким чином відбувалися зміни в моїй роботі. Думаю, що таке рішення бралося до уваги зважаючи на мій досвід роботи у цій сфері.

З 2015 року ви очолювали Залізничну РА. Наскільки відрізняється Ваша робота від аналогічної посади у Шевченківському районі?

Взагалі, посада голови районної адміністрації – непроста праця. Це координація всіх служб, це робота з мешканцями, підприємцями, з ЛКП та іншими службами: обслуговування доріг, санітарія, дерева, збір коштів. Спектр роботи дуже великий. Робота є складна і всебічна, але вона є дуже цікавою.

Як часто Ви спілкуєтесь із мешканцями підпорядкованого Вам району?

Спілкування відбуваються постійно. Я практикую роботу не в кабінеті. Крім того, є також і мої особисті прийоми, мешканці записуються на прийом до міського голови, до першого заступника та до директора департаменту ЖКГ. Але мені більше подобається живе спілкування з людьми.

Які проблеми обговорюєте?

Звичайно, машканці мають багато питань щодо технічного стану будинків, ремонтів покрівель, балконів. Шевченківський район – не тільки нові будинки в Рясному чи на вул. Мазепи - це ще район Краківського ринку, Підзамче, де є багато старих забудов. Там є свої питання щодо зношеності будинків. Питань є дуже багато, тому виїжджаю на місце, щоби побачити та зрозуміти проблему, яка потребує вирішення.

Які питання у Шевченківському районі потребують нагального вирішення?

Є кілька спектрів таких питань. Перше – проблемні дороги. Станом на сьогодні в Шевченківському районі є ділянки, які вимагають нагального ремонту. Наприклад, вулиця Замарстинівська, яка є дуже в незадовільному стані. Ми сподіваємось, що у 2018 році тут розпочнеться капітальний ремонт із заміною всіх інженерних мереж.

Ще є дорога Винниця – Тунельна, там теж потрібно проводити ремонт. Вулиця Шевченка, Мазепи, Грінченка, Липинського.

Інший спектр – внутрішньоквартальні дороги, проїзди, де теж є багато суттєвих недоліків, хоча цього року ми маємо близько 40 мільйонів гривень на благоустрій внутрішньобудинкових територій. Так, в Рясному на благоустрій цього року пішло близько 15 мільйонів гривень. Це ті об’єкти, які будуть завершені до кінця 2017 р.. Крім того, ми будемо мати ще 6 готових проектів на ті об’єкти, які будемо ремонтувати наступного року.

Скільки коштів передбачено на розвиток району та як їх планують використати?

Ми мали майже 40 мільйонів по-бюджету розвитку на благоустрій доріг та тротуарів, прибудинкових територій. Зокрема, можу зазначити, що цього року ми дуже велику увагу приділили мікрорайону Рясне. Наразі робимо великий об’єкт по-вулиці Шевченка 392, де облаштовуємо дорогу, яка була практично непроїзною, нові тротуари, які також були в неналежному стані. На вулиці Шевченка, 396 теж була не дуже добра ситуація з прибудинковими територіями і роботи там наразі тривають. Хочу зазначити ще таку річ: в Рясному є приватний сектор де взагалі була відсутня побутова каналізація. Зараз “Львівводоканал” завершує каналізування двох вулиць, а наступного тижня (розмова відбулася 10 жовтня, ред.), будемо облаштовувати благоустрій.

Наступного року будемо звертати увагу на мікрорайон Масарика- Окуневського, бо там не добра ситуація з тротуарами, дорогами. Тобто, планів є дуже багато, я сподіваюсь що крок за кроком ми зможемо все реалізувати.

Коли з’явиться освітлення та каналізування на вулиці сотника Панаса? (від будинку №57 і далі)

Наразі на цій вулиці тривають роботи з каналізування. Ми сподіваємось, що до кінця року “Львівводоканал” встигне облаштувати каналізацію і ЛКП “Львівсвітло” облаштує вуличне освітлення. Тобто, до кінця 2017 року каналізація та освітлення на цій вулиці мають бути.

Коли в Рясному реалізують проект в рамках Громадського бюджету “Місце для вигулу та дресування собак”?

З’ясувалося, що ця ділянка (між вулицями Біберовича – Ожиновою, ред) є у приватній власності. Наскільки мені відомо, ця справа наразі перебуває в суді. Але депутаський корпус Рясного, зокрема пані Ірина Оршак, подавала інші пропозиції і наразі є ухвала сесії про виділення земельної ділянки скверу “Кам’янка” для реалізації цього проекту. Планується, що на території цього скверу буде виділена частина землі, де облаштують місце для вигулу та дресування собак. Поки що це питання опрацьовується. Я сподіваюся, що наступного року він буде реалозований. Якщо ні – будемо проводити зустрічі з мешканцями, можливо будемо шукати нове місце для цього проекту.

Коли планують забрати сміттєпресувальну лінію з території заводу “Сільмаш”?

Сміттєпресувальна лінія не працює і не буде працювати. Наскільки мені відомо, лінію планують використовувати на сміттєпереробному заводі, який планують збудувати в майбутньому. Тому наразі це питання для мешканців Рясного абсолютно неактуальне – лінія не працює і не буде працювати.

Керівник Шевченківського району Надія Банах - про ремонт доріг, сміттєпресувальну лінію в Рясному та плани на майбутнє, фото-1

Мешканці вулиці Величковського, 42-44 вже майже 2 роки просять відремонтувати хідники, які ведуть до школи. Коли відбудуться ремонтні роботи?

До кінця року ми вже будемо мати проект з експертизою на цю ділянку. Проект запущений, відповідні кроки зроблені, він готується до експертизи яку ми пройдемо до кінця цього року. А у 2018 році приступаємо до ремонтних робіт.

Комунальники по вулиці Річицька, 9 розібрали старий дитячий майданчик і тепер місце стоїть пусткою. Чи планують там збудувати новий майданчик для дітей?

Ми є в тісному контакті з керівником управління молоді та спорту ЛМР, і плануємо наступного року давати пропозицію щодо облаштування там нового дитячого майданчика на цій території.

На коли запланований ремонт вулиці Біберовича?

Наступного року будемо подавати пропозиції, але треба розуміти, що все буде залежати від фінансування. Тобто, який буде бюджет наступного року, скільки коштів виділять на РА – будемо відштовхуватися від цього. Є багато об’єктів і хочеться все й одразу. Мешканці постійно запитують: “Ну ви там зробили, чому нам не роблять?”. Всі хочуть все в один рік, але це не можливо. Треба, щоби всі кошти рівномірно використовувались на потреби всього району.

Чи є в планах ремонт дорожнього покриття на вулиці Алмазовій?

Наразі вже оголошено тендер на облаштування громадського простору на цій вулиці Будуть нові доріжки, тротуари, освітлення – буде дуже гарна зона відпочинку для мешканців. До кінця року все буде виконано.

Коли упорядкують дорогу поблизу вул. Порічкової, біля Матінки Божої?

Я знаю про цю проблему, і як на мене, ця дорога вкрай необхідна, адже вона дає можливість розвантажити вулицю Шевченка. Ще раз повторюсь: якщо буде достатнє фінансування наступного року, то ми будемо планувати ремонт. Пропозицію вже подали на цю вулицю, орієнтовна вартість робіт – близько 4 мільйонів гривень. Там є старе, добре, тверде покриття, тобто, роботи будуть не дуже дорогими.

З червня цього року мешканцям будинку №364 по вулиці Шевченка обіцяють відремонтувати аварійний дах. Скажіть, коли розпочнуться ремонтні роботи?

В мене є звернення від мешканців цього будинку. Ми вже оголосили на "Prozorro" тендер на ремонт цієї покрівлі, тож цього року будемо ремонтувати, а в листопаді ремонт буде завершений.

Скільки загалом є аварійних будинків на території Шевченківського району?

На сьогодні є 4 аварійні будинки, які визнані такими наказом Департаменту ЖКГ. Найбільші проблеми на вулиці Янки Купала, 5 де є 6 квартир, які є державними і мешканці не можуть скористатися правом приватизації, бо будинок є аварійним. Але наразі директор департаменту ЖКГ пані Ірина Маруняк здійснила кілька виїздів і є певні пропозиції, що можливо зайде інвестор, який на місці цього будинку зможе збудувати нове житло та забезпечить мешканців новими квартирами.

Інші три аварійні будинки розташовані на вул.Замарстинівській, 149, там є дві квартири,одну сім’ю вже відселили. Ще є аварійний будинок на вул.. Коломийській, 16 – 4 квартири, його визнали аварійним ще у 2007 році. І ще один об’єкт на вул.Варшавській, 17.

Мешканців Рясного цікавить, чи буде облаштована пішохідна зона по вулиці Брюховицькій?

Ми вже проводимо каналізування вулиці, ще є таке бачення, аби наступного року зробити по цій вулиці тротуарну доріжку. По-вулиці, де стоїть школа, є багато дітей, які ходять туди на навчання, фактично є лише проїжджа частина, але тротуарів немає. І наступного року ми плануємо цю ситуацію виправити. 

Автор: Андрій Галицький.

Читайте також на нашому сайті:

Олег Береза: "Ми хочемо зробити площу Двірцеву справжньою візитівкою нашого міста"

Ігор Зінкевич - про Варту-1, Грибовицьке сміттєзвалище і голосування в міськраді (ІНТЕРВ’Ю).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Надія_Банах #Шевченківська_РА #інтерв’ю #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...