• Головна
  • ЛМР програла суд по «Сільмашу», але готує апеляцію. Подробиці
19:28, 11 жовтня 2017 р.

ЛМР програла суд по «Сільмашу», але готує апеляцію. Подробиці

10 жовтня у Львівському апеляційному адміністративному суді відбулось чергове засідання у справі викупу Львівською міською радою стадіону «Сільмаш».

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Суд виніс рішення про відмову у позові міськради до ТзОВ «Три Корони Девелопмент» щодо примусового відчуження для суспільних потреб споруд стадіону. Тепер представники ЛМР мають 10 днів, аби підготувати апеляційну скагу та боротися за «Сільмаш».

Як розповів у коментарі сайту 032.ua депутат ЛМР Сергій Івах, у питанні стадіону «Сільмаш» є два напрямки боротьби: перший — повернення у комунальну власність споруд, друге — повернення землі.

«Зі слів представників міської ради я зрозумів, що апеляційна скарга буде подаватися. Дуже важливим є те, що на стадії розгляду було подано від Тетяни Воскресенської, мешканки цього району, звернення щодо її залучення до цієї справи. Суд прийняв таке рішення, долучив її до справи. І тепер у апеляційній станції вона в рівних правах може приймати участь у цьому процесі. Тоді ми від громади зможемо так само делегувати своїх юристів, яких вважаємо за потрібне, для відстоювання сторони громади», - розповів Сергій Івах.

Нагадаємо, що у жовтні 2016 року, на сесії Львівської міськради депутати прийняли рішення «Про викуп у ТзОВ «Три Корони Девелопмент» для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – роздягальні для спортсменів та споруди стадіону на вул. Городоцькій, 207», де згодом запланували спорудити сучасний спорткомплекс. Згодом навіть знайшлися охочі займатися проектом будівництва багатофункціонального комплексу на «Сільмаші».

Другий напрямок боротьби стосується рішення духовенства збудувати на частині землі, яка належить стадіону, церкву.

«Вони планують це зробити на території, яка визначена як Г2- [зона громадсько-ділової та комерційної діяльності — авт.], або Ж-3 [зона житлової забудови — авт.]. Але мною ще півроку назад були подані звернення в управління архітектури щодо зміни зонінгу цієї території, щоб міська рада розробила детальний план території і оці території, де можна було зводити житлову і офісну забудову, повернути у межі стадіону. Я думаю, що до кінця місяця, якщо нам вдасться це зробити, ми вже проведемо громадські слухання і тим самим повернемо ці землі в межі стадіону», - заявив Сергій Івах.

Читайте також:

У Львові не хочуть бачити квітів на тротуарі біля Стрийського ринку.

Життя у будинку для літніх людей: «ревізори» з Києва перевірили геріатричний пансіонат на Дрогобиччині (ФОТО).

Дах кінопалацу Довженка перетворять на громадський простір: сихівчан кличуть на обговорення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #суд #Сільмаш #стадіон #ЛМР #Сергій_Івах #забудови #територія #земля #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...