• Головна
  • У Львові не хочуть бачити квітів на тротуарі біля Стрийського ринку
11:23, 10 жовтня 2017 р.

У Львові не хочуть бачити квітів на тротуарі біля Стрийського ринку

У Львові не хочуть бачити квітів на тротуарі біля Стрийського ринку

9 жовтня на сайті Єдиної системи місцевих петицій з’явилася вимога «Звільнити тротуар на Шота Руставелі від квітів. Або посадовців, неспроможних це зробити».

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Автор петиції — львівський журналіст Отар Довженко акцентує увагу на тому, що тротуар і зупинка громадського транспорту біля ринку й пішохідний перехід на вулиці Шота Руставелі «захаращений відрами з квітами, які виставляють продавці, а також підставками під парасольки, що закривають квіти від дощу», що створює дискомфорт для пішоходів, особливо - для маломобільних груп (людей з інвалідністю на візках, людей з дитячими візками, незрячих).

Як йдеться у тексті петиції, попри те, що ринок оновили та облаштували там зручні магазинчики для квіткарів, продавці й надалі створюють незручності пішоходам, що також спричиняє небезпеку для дорожнього руху.

«Начальниця відділу соціально-економічного розвитку районної адміністрації Любов Пілюк заявила, що домовленість про часткове звільнення тротуару, який в принципі призначений для пішоходів, є «усною», а муніципальна дружина не може вплинути на продавців квітів та не має підстав їх штрафувати. Раніше ця ж співробітниця райдержадміністрації висловлювала впевненість, що штрафи дозволять звільнити тротуар», - додав Отар Довженко.

У Львові не хочуть бачити квітів на тротуарі біля Стрийського ринку, фото-1

Відтак, від міської влади й правоохоронців вимагають проконтролювати ситуацію та звільнити територію біля Стрийського ринку від квітів.

Станом на нині, петицію підписало 123 людини з необхідних 500.

«Чому петиція, а не щось інше? Бо це офіційний і публічний інструмент. Міська влада мусить щонайменше розглянути її і дати публічну відповідь, на відміну від запитів і скарг, на які можна писати відписки. Скарги, запити, виклики поліції і муніципалів уже були й не дали результату. Мета цієї кампанії - спонукати владу не вигадати відмазку, а вирішити проблему», - прояснив ситуацію автор на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львові не хочуть бачити квітів на тротуарі біля Стрийського ринку, фото-2

Фото: alex_shutyuk.

Читайте також:

У Львові згоріло відділення російського "Сбербанку".

Як 31-річна мати прокоментувала те, що її 12-річна дочка народила у Львові дитину, - ВІДЕО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #петиція #квіти #Стрийський_ринок #Галицька_РА #Отар_Довженко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...