• Головна
  • Як з'їздити зі Львова у Пилипець без турагентств і скільки це коштує
16:04, 7 жовтня 2017 р.

Як з'їздити зі Львова у Пилипець без турагентств і скільки це коштує

Ми продовжуємо наш спецпроект “Подорожуй із 032.ua”. Минулого разу ми писали про те, які місця варто відвідати в Яремче, як туди доїхати і де зупинитись.

Цього ж разу наша публікація присвячена закарпатському селу під назвою Пилипець, яке вважається одним із найкращих місць для відпочинку.

Як доїхати?

Пилипець розташований на відстані 190 км від Львова. Найкраще сюди їхати або автомобілем або поїздом. Якщо ви їдете автівкою, то треба їхати трасою Київ - Львів - Чоп до Нижніх Воріт, далі повернути на Міжгір'я. Тривалість поїздки становить близько трьох годин.

Як з'їздити зі Львова у Пилипець без турагентств і скільки це коштує, фото-1

Якщо ж ви плануєте їхати поїздом, то зі Львова вам необхідно їхати до Воловця. Потяги туди курсують щодня. Найдешевше коштують квитки у поїзді сполученням Львів – Мукачево( 25 гривень). Тривалість поїздки становить три години.

Як з'їздити зі Львова у Пилипець без турагентств і скільки це коштує, фото-2

Із Воловця до Пилипця можна доїхати автобусом (крім суботи і неділі) або ж на таксі. Найкращий вибір- це, звісно, таксі, адже автобус зупиняється біля в'їзду в село і до головних туристичних місць Пилипця доведеться далеко йти.

Що тут подивитись

Як з'їздити зі Львова у Пилипець без турагентств і скільки це коштує, фото-3

Гора Гимба

Гимба вважається одною із найвищих вершин гірського масиву Полонина Боржава. Її висота сягає майже 1,5 км.

Піднятися на гору можна підйомником, який, кажуть, є одним із найдовших на Закарпатті.

Як з'їздити зі Львова у Пилипець без турагентств і скільки це коштує, фото-4

Разовий підйом на гору в одну сторону коштує 60 грн., а вверх-вниз - 80 грн. з одної особи. Дитячий квиток дешевший - 55 грн.

Додамо, що час поїздки на крісельному підйомнику складає близько 15 хвилин в одному сторону.

Одразу біля підйомника на горі є заклад під назвою "Чайовня".

Як з'їздити зі Львова у Пилипець без турагентств і скільки це коштує, фото-8

Сюди часто люблять заходити туристи не тільки поїсти, а й помилуватися краєвидом.

Ось, як Чайовня виглядає всередині:

Щоб піднятися на саму ж вершину гори, від підйомника ще треба йти близько години вгору. Шлях складний лише з початку, далі підніматися легше. І ось, яку красу можна побачити на вершині:

Водоспад Шипіт

Водоспад Шипіт розташований при підніжжі гори Гимби. Сюди можна, як прийти пішки, так і доїхати автомобілем. Прохід на територію, де є водоспад - платний, тому з собою слід мати готівку. Вартість входу на територію водоспаду складає  близько 10 гривень.

Як з'їздити зі Львова у Пилипець без турагентств і скільки це коштує, фото-16

Сам водоспад вражає своєю красотою і не дарма називається одним із найкрасивіших і найбільш повноводних водоспадів Закарпаття. За місцевими легендами, водоспад назвали Шипотом за гучний голос, який чується, як шепіт.

Де зупинитись?

У готелях або ж місцевих мешканців. Останні дуже часто здають кімнати. В середньому орендувати номер на добу в готелі у Пилипці на двох за добу коштує 700-800 гривень, у місцевих мешканців можна орендувати номер за 400 грн. Популярністю користуються у Пилипці такі готелі, як Горянин, Sadyba Sunny House , Гранд Готель Пилипець.

Де поїсти?

Здебільшого ресторани у Пилипці розташовані у самих готелях. Коли ми їздили у Пилипець, то їли у готелі Горянин. Пообідати можна також у кафе біля самого крісельного підйомника у Пилипці або ж на горі Гимба у “Чайовні”.

У скільки обійдеться відпочинок у Пилипці на двох

Насамкінець порахуємо вартість відпочинку у Пилипці на двох. Дорога туди-назад  – 500 грн. (100 грн поїздом, 400 грн - таксі туди-назад), проживання у готелі – 800 грн. (доба), вхід до водоспаду – 20 грн (по 10 грн. з кожного), катання на крісельному підйомнику 160 грн.

Виходить, що відпочинок у Пилипці на двох коштуватиме 1480 гривень, без харчування.

P.S Ми не враховували харчування, оскільки у кожного різні вподобання. Ми ж коли відпочивали, то витратили на харчування близько 600 грн.

Читайте також на нашому сайті:

Збираємося в Карпати: ТОП-5 унікальних місць в Карпатах, які варто відвідати.

Подорожуй із 032.ua: їдемо в Яремче.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #відпочинок #Пилипець #новиниЛьвова #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...