12:13, 7 серпня 2012 р.

Як Львів зустрічав героїню

На головному залізничному вокзалі Львова Яну Шемякіну зустріли заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Іван Груник, заступник голови облдержадміністрації Володимир Губицький, заступник Львівського міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, старший тренер збірної команди України з фехтування, її особистий тренер, львів’янин Андрій Орліковський, керівники обласних спортивних організацій, відділення НОК України у Львівській області, федерації фехтування Львівщини, представники ЗМІ, численні уболівальники та прихильники спорту.
    
Ступивши на рідну землю, Яна справді була вражена чудовим оркестровим маршем, квітами, прапорами та букетом надувних кульок у національних кольорах, дівчатами у національних строях, хлібом-сіллю й увагою численних присутніх на пероні львівського вокзалу: «Я собі такого навіть не уявляла. Не очікувала такого оркестру, дуже приємно й ніколи ще не їздивши «Чудо-бусом» з радістю приїхала ним додому», - зазначила «золота» фехтувальниця Яна Шемякіна.

Як розповів заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Іван Груник, влада Львівщини вишуковуватиме кошти для нагородження ними Олімпійської чемпіонки: “Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк вже дав доручення зібрати робочу групу й знайти можливість виділити Яні Шем’якіній 125 тисяч гривень – в якості нагороди. Наразі питання на стадії вирішення. Вже невдовзі керівник області особисто зустрінеться з Яною Шем’якіною та привітає її з перемогою”, - наголосив Іван Груник.


Нагадаємо, в Олімпійському Лондоні у додатковий час Яна Шемякіна з рахунком 9:8 здолала німкеню Брітту Хейдеманн. В 1/16 фіналу Шемякіна здолала Любов Шутову з Росії, в 1/8-ій - Ану Марію Бранза з Румунії, в 1/4-ій - ще одну румунку Сімону Герман, а у півфіналі - Юцзі Сунь з Китаю.

Довідка:

Яна Шемякіна народилася 5січня 1986 року у м. Львові. Закінчила Львівське училище фізичної культури та Львівський державний університет фізичної культури. Навчається в аспірантурі Львівського державного університету фізичної культури. Заслужений майстер спорту з фехтування. Представляє спортивні товариства «Динамо»та «Україна». Учасниця Ігор ХХIХ Олімпіади в Пекіні.

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,76
EUR
42,70
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...