• Головна
  • Львівські джерела: екологи просять не пити воду
22:59, 23 серпня 2017 р.

Львівські джерела: екологи просять не пити воду

Львівські джерела: екологи просять не пити воду

Щорічно у Львові перевіряють та дезінфікують водойми, у тому числі й міські джерела, і щороку нагадують мешканцям, що вода для пиття не придатна. Зокрема, про це мали би свідчити інформаційні таблички.

Кореспондент сайту 032.ua вирішила перевірити, у якому стані водойми та чи встановили там обіцяні таблички.

Насамперед, екологи били на сполох щодо шести львівських джерел: у парках “Залізна Вода”, “Високий Замок”, “Погулянка” та Стрийському. У чотирьох з вказаних джерел було виявлено кишкову паличку.

Як запевнив керівник міського управління екології та ландшафтного планування Андрій Галушка, два джерела на «Погулянці» цього року вдалося забезпечити у хорошому стані.

“Цього року там уже не виявили кишкової палички. Минулий рік у парку «Погулянка», у двох джерелах Санепідемстанція виявила кишкову паличку. Ми вжили заходів, поприбирали, десь обмежили негативні чинники і цьогоріч нам вдалося по тих двох джерелах досягти позитивного результату”, - сказав Андрій Галушка.

Ще одне проблемне джерело — біля Високого Замку, де є встановлена статуя Матері Божої. Воно перебуває у відповідальності Галицької районної адміністрації.

“На наше звернення Галицька РА відповіла, що вони встановили ту табличку і попередили людей, що вода не є придатна для пиття. Адміністрація Галицького району просить не споживати людей цю воду як питтєву”, - повідомив керівник управління екології.

Інші два джерела були у парку “Залізна вода” і ще одне — у Стрийському парку.

“Для того, щоби привести у відповідність воду, ми звернулися у лабораторний центр Санепідемслужби, де на наше замовлення проводили дезінфекцію території навколо тих трьох джерел. Ця робота була проведена, ми навіть писали попередньо, що буде така дезінфекція, щоб люди розуміли, що відбувається. Санепідемслужба застосувала відповідні хімічні препарати для боротьби й знезараження можливої інфекції, яка би попадала в джерело”, - пояснив Андрій Галушка.

За його словами, інформаційні таблички були встановлені біля вказаних джерел.

“Таблички були встановлені ще у червні, але ми розуміємо, що є різні чинники: природні фактори, а є люди, які деколи зривають. Ми постійно про це інформуємо. Згідно з розпорядчими документами ЛМР і санепідемстанції у Львові жодне джерело не є визнаним джерелом водопостачання і не має статусу об’єкта водопостачання. А те, що у джерелах лісопарку «Погулянка» вода не є забруднена, свідчить про те, що нам вдається підтримувати їх у належному стані. Ми й далі будемо сприяти тому, щоб ця територія була якомога чистіша, а вода в джерелах відповідала санітарним нормам, але це не означає, що люди мають йти й пити воду з них”, - наголосив Андрій Галушка.

Аби задовольнити потребу людей у воді, у Стрийському парку, біля оранжереї встановили два бювети.

“Управлінню екології вдалося зробити чи не єдиних два бювети у місті Львові, до яких підключена вода з львівського водоканалу. Це є ті старовинні цехи, які ми відремонтували, відреставрували і встановили електричні кнопки, щоб вода не постійно текла, а лише коли людина відчуває спрагу, підходить і натискає кнопку. Цього літа вони працювали. Спочатку люди дивувалися, а потім користувалися тими двома бюветами у Стрийському парку”, - поділився керівник управління екології.

Читайте також: Незабаром у Львові покращать благоустрій навколо Левандівського озера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #екологія #вода #джерела
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...