• Головна
  • Прокуратура Львщини зафіксувала випадки порушень правил навчання у вишах
09:40, 2 серпня 2012 р.

Прокуратура Львщини зафіксувала випадки порушень правил навчання у вишах

Як показали результати перевірки прокуратури Львівщини, умови та правила прийому на навчання окремих вишів не відповідають вимогам Закону України «Про вищу освіту» та Типовим умовам прийому до вищих навчальних закладів України. Чи не першим порушенням стало те, що на офіційних веб-сайтах таких закладів не було оприлюднено відомостей про кількість місць для вступу поза конкурсом та цільового прийому.

Також мали місце випадки невідповідності у документах у Єдиній державній електронній базі з питань освіти. При цьому відповідальні особи приймальних комісій порушували принцип прозорості та відкритості під час прийому документів вступників.

Загалом органи прокуратури Львівської області внесли 5 подань керівникам вищих закладів освіти з вимогою усунення виявлених порушень та притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності. Крім того, опротестовано 8 незаконних актів, поновлено права понад  100 вступників.

Водночас за фактами хабарництва під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів органи прокуратури вже порушили 2 кримінальні справи, - зазначили у прокуратурі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,77
EUR
42,72
42,83
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...