• Головна
  • Як курсують нічні автобуси у Львові: графік руху, маршрути і вартість
12:55, 11 серпня 2017 р.

Як курсують нічні автобуси у Львові: графік руху, маршрути і вартість

Як курсують нічні автобуси у Львові: графік руху, маршрути і вартість

032.ua поспілкувався із Ольгою Кривецькою, начальником відділу транспорту управління транспорту Львівської міськради і підготував для вас усю найактуальнішу інформацію про те, як у Львові курсують нічні автобуси.

Нагадаємо, з 1 липня 2015 року у Львові курсують нічні маршрутки. Спершу вони працювали в експериментальному режимі, а згодом почали їздити на постійній основі.

Наскільки нічні автобуси у Львові популярні

За словами Ольги Кривецької середньомісячна загальна статистика по маршрутам свідчить, що нічними автобусами у Львові користується понад 4 тис. 200 пасажирів, а це орієнтовно 600 людей в місяць на один маршрут, однак, як зазначає посадовець, одні маршрути є популярні, а інші — ні.

"Найбільшим попитом користуються нічні автобуси, які курсують за маршрутом "Залізничний вокзал — Сихів". Найменш популярним є маршрут №3Н, який сполучає Залізничний вокзал і ТРЦ "Кінг Крос Леополіс", що на вулиці Стрийській" - каже Ольга Кривецька.

Чому нічні маршрутки - це невигідно для міста 

Ніхто із пасажирів не скаржиться на роботу нічних автобусів і виконують вони свої рейси на 100%, єдиний мінус — це малий пасажиропотік, в результаті чого, курсування нічних автобусів у Львові - справа для міста збиткова.

Як розповіла Ольга Кривецька, за інформацією, яку їй передали з АТП-1, за перше півріччя збитковість за нічні перевезення становить понад 2 млн.

"Але вони [ нічні автобуси] є більш-менш популярні, тому ми їх знімати не збираємося”, - зазначила  Кривецька.

Куди їдуть нічні автобуси

Всього нічні автобуси курсують у Львові за сімома маршрутами. Більшість із них відправляється із Залізничного вокзалу. Так, 1Н - курсує від Залізничного вокзалу до "Галицького перехрестя", що на вул. Б.Хмельницького, 2Н - їде від пл. Різні до "Метро", що на вул. Городоцькій, 3Н - курсує від Залізничного вокзалу до ТРЦ "Кінг Крос Леополіс", що на вул. Стрийській, 4Н - курсує від Залізничного вокзалу до пр. Червоної Калини (ТЦ "Зубра Центр"), 5Н - їде від Залізничного вокзалу до вул. Дністерської, 6Н - курсує від пл. Різні до вул. І.Величковського, 7Н - курсує від пл. Різні до вул. Наукової. 

Ось детальний графік руху кожного автобуса:

Графік руху нічних автобусів було взято із сайту: http://city-service.lviv.ua/transport/

Скільки коштує проїзд у нічних автобусах

Вартість проїзду у нічних маршрутках становить 8 гривень.

Додамо, що раніше, навіть пільговики платили за проїзд у цих автобусах, але згодом, як розповіла нам Ольга Кривецька, таке рішення було скасовано.

«Якщо пасажир має пільгове посвідчення і відповідно до чинного законодавства має право на пільгове перевезення, то він має право скористатися в нічному автобусі безкоштовним проїздом», - зазначила Ольга Кривецька.

Читайте також на нашому сайті: температура повітря у львівських тролейбусах сягає майже 40 градусів (ФОТО, ВІДЕО).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#нічні_автобуси
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...