• Головна
  • Робоча група у Львівській міськраді доопрацьовує проект ухвали, яку запропонували у ЛОДА
15:12, 29 червня 2017 р.

Робоча група у Львівській міськраді доопрацьовує проект ухвали, яку запропонували у ЛОДА

Робоча група у Львівській міськраді доопрацьовує проект ухвали, яку запропонували у ЛОДА

Питання щодо поводження з ТПВ і передачі повноважень з вивезення ЛОДА – досі доопрацьовує робоча група з посадовців та депутатів.

Про це журналістам розповів міський голова Львова, Андрій Садовий.

За словами Садового, сьогодні він ще раз окремо збирав керівників фракцій і всі налаштовані проголосувати ухвалу щодо поводження з ТПВ, але в редакції, яка буде відповідати законодавству України.

“Зараз робоча група окремо працює – керівник робочої групи Сергій Бабак, входять також Іван Рудницький, депутат Іванців, депутат Мельник, Мирослав Гавриляк від юридичного департаменту. Вони працюють в координації з Іриною Гримак, яка відповідає за напрямок ЖКГ в ЛОДА. Наше завдання – щоб інтереси міста були максимально забезпечені і ми могли максимально працювати з державою, щоб держава виконувала свої функції, які вона має виконувати відповідно до закону”, - розповів Андрій Садовий.

Також міський голова зазначив, що з ухвали викинуть усе, що створює конфлікт.

"Ми відповідальні за життя людей в місті. Нам поставили ультиматум. Це є факт, ми це визнаємо, але ми повинні рухатись вперед, час розставить усе по своїх місцях.

По аудиту нема жодних застережень. Щодо проведення нових конкурсів – це перерозподіл ринку, я категорично проти. Я ніколи на це не піду. Є перевізники, які чесно працюють вже більше року в екстремальних умовах. Сьогодні якщо хтось хоче викинути їх з ринку, ми повинні їх захищати. Сміттєпереробний завод ми будемо будувати. Ми оголосили вже проект. На кінець року будемо мати вже готове проектне рішення. Це буде на території ТЕЦ-2, бо це ідеальна територія для будівництва завод. Ще в радянські часи там планувалось будівництво цілого комплексу по спалюванню вугілля. Це з екологічної точки зору не є дуже добра річ. Але там підведені комунікації, всі мережі, територія готова. Ми економимо десятки мільйонів гривень, які треба було використати, якщо будувати в чистому полі.

Це область наполягає на передачі повноважень до 2019 року, бо виборча компанія, їм треба щось показувати. Для мене все виглядає трохи по-іншому. Ми цього року плануємо розпочати будівництво, воно триватиме два роки. Хочемо зробити два перші етапи – це механічна переробка і компостування. Якщо говорити про спалення і глибинну утилізацію – то це довший період, бо це вартісний проект. Такий завод буде окремо коштувати орієнтовно 100 млн євро. Краків таке будував 5 років, маючи повну підтримку Європейського Союзу і гроші”, - сказав Садовий.

Нагадаємо, минулого тижня Львівська ОДА звернулася до Львівської міськради із вимогою передати функції управління вивозу ТПВ з міста Львова.

27 червня, виконком Львівської міськради, затвердив власний проект ухвали про передачу ЛОДА повноважень з вивезення та утилізації сміття терміном на два роки, як і просив раніше Олег Синютка. Також виконавчий комітет Львівської міськради погодив Спільну комплексну програму вивезення та захоронення ТПВ з території міста Львова на 2017-2019 рр. та звернувся до ЛОДА з пропозицією долучитись до цієї програми.

Згодом стало відомо, що Львівська обласна державна адміністрація підготувала свій проект ухвали щодо передачі повноважень з вивезення ТПВ з міста Львова.

Планується, що ухвалу мають проголосувати сьогодні під час пленарного засідання депутатів міськради, яке зараз проходить в Ратуші. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #сміття #ухвала
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,87
EUR
42,77
42,80
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...