• Головна
  • У Львові критична ситуація із вивезенням сміття: що робитиме міськрада
14:29, 19 червня 2017 р.

У Львові критична ситуація із вивезенням сміття: що робитиме міськрада

За останній тиждень ситуація у Львові з вивезенням сміття погіршилась - в місті накопичено понад 8,5 тис тонн сміття. 

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, через критичну ситуацію із сміттям у Львові відбулось позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 

На комісії було прийнято рішення повторно звернутись до голови ЛОДА, Секретаря  РНБО, Уряду, Голови ВРУ, Президента України і окремо скерувати листи депутатам ВРУ та керівникам дипломатичних установ і міжнародних організацій, адже на попередні листи-звернення жодної відповіді місто не отримало.

Якщо повторні звернення також буде проігноровано, то мерія звертатиметься у правоохоронні органи щодо бездіяльності відповідних посадових осіб.

"Якщо найближчим часом, знову ж таки, не буде жодної реакції, пропоную звертатися до правоохоронних органів про бездіяльність відповідних посадових осіб. Бо іншого виходу, судячи з того, що маємо, не бачу", - зазначила директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Додамо, що станом на сьогодні в місті накопичено понад 8,5 тис тонн сміття. Для його вивезення необхідно 850 спеціалізованих машин. Проблема у тому, що місто не має куди вивозити сміття. Один з найбільших перевізників – компанія АВЕ – призупинила вивіз сміття взагалі. Відтак, у районних адміністраціях відбуваються комісії з питань ТЕБ і НС для розподілу майданчиків, які обслуговувала компанія АВЕ, на інших перевізників.

Ситуація ускладнюється продовженням блокування машин, які здійснюють вивезення сміття за межі Львівської області. За словами посадовців, до Львова не повернулись дві машини, які правоохоронні органи затримали під Києвом, хоча у водіїв були усі необхідні документи.

Окрім цього комісія доручила Управлінню Держпродспоживслужби в м. Львові і ДУ «Львівський обласний лабораторний центр» повторно провести дослідження окремих переповнених контейнерних майданчиків щодо перевищення ГДК забруднювальних речовин.

Нагадаємо, що сьогодні під час засідання начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб заявив про те, що в місті надзвичайно високий ризик спалахів кишкових інфекцій.

Читайте також на нашому сайті:
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,93
39,97
EUR
43,00
43,07
PLN
9,93
9,97
Оголошення
live comments feed...