• Головна
  • Працедавці мільйонами не виплачують зарплату львів’янам
11:36, 12 липня 2012 р.

Працедавці мільйонами не виплачують зарплату львів’янам

Прокуратура Львівської області продовжує вибивати зарплату львів’янам у недобросовісних працедавців. Зокрема завдяки втручанню прокуратури вже виплачено понад 43 млн. грн. заборгованої заробітної плати.

Такі дані прозвучали на нараді, яку провела прокуратура Львівської області щодо додержання законодавства про оплату праці, інформує прес-служба відомства.

У ній взяли участь заступник голови Львівської обласної державної адміністрації О.Рудницький, заступник голови Державної податкової служби у Львівській області О.Сторчило, начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Львівській області О.Завада, керівники контролюючих та профспілкових органів, Бориславський міський голова, а також керівництво суб’єктів господарювання, які допустили найбільшу в області заборгованість перед своїми працівниками щодо оплати праці.

«Питання додержання конституційних прав громадян на працю, зокрема на своєчасну її оплату, є одним із пріоритетних в діяльності органів прокуратури»,- зазначив у своєму вступному слові заступник прокурора Львівської області Андрій Палюх. При цьому, він нагадав усім присутнім, що саме Основним Законом нашої держави – Конституцією України у ст. 43 зазначено, що «кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом… Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом».

На нараді піддано критиці роботу в цій сфері уповноважених органів контролю, якими, незважаючи на розповсюдженість порушень законних прав працюючих, не вжито адекватних заходів до порушників закону.

«Порушення вимог законодавства про оплату праці у багатьох випадках обумовлені саме умисними протиправними діями керівників суб’єктів господарювання, які не вжили всіх можливих заходів до погашення заборгованості із виплати заробітної плати перед працівниками очолюваних ними підприємств»,- наголосив заступник прокурора області.

У зв'язку з тим, заслухано пояснення керівників ДП “Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут” (заборгованість становить 15,7 млн.грн.), Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 (366 тис. грн.), ПАТ “Нафтогазбуд” (767,5 тис. грн.), Львівської геологорозвідувальної експедиції ДП НАК “Надра України” “Західукргеологія” (761 тис. грн.), ПАТ “Дрогобицький завод автомобільних кранів” (2,4 млн.грн.), ПАТ “Львівська вугільна компанія” (1,4 млн.грн.), КП “Берізка”(489,3 млн.грн.) та інших, сукупна заборгованість яких становить 24 млн.грн. при загальній по області 61,3 млн. грн.(39,1%).

Керівники вказаних підприємств зобов’язались вжити всіх заходів до повного погашення заборгованої заробітної плати в найкоротші терміни та недопущення її в майбутньому, а відповідним прокурорам дано доручення взяти на особливий контроль їх виконання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...