• Головна
  • “Доступні ліки”: як, де і за яких умов у Львові можна отримати ліки безкоштовно
Тобі варто про це знати
10:43, 19 квітня 2017 р.

“Доступні ліки”: як, де і за яких умов у Львові можна отримати ліки безкоштовно

Тобі варто про це знати

1 квітня у Львові та області стартувала Урядова програма «Доступні ліки». Сьогодні 032.ua зібрав для вас усю найактуальнішу інформацію про те, як скористатися цією програмою і як вона працює.

Що це за програма?

1-1024

Урядова програма “Доступні ліки” - це програма, яка дозволяє львів’янам безкоштовно або з доплатою отримати ліки від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету ІІ типу.

Чому в програму увійшли саме ці категорії захворювань?

“Доступні ліки”: як, де і за яких умов у Львові можна отримати ліки безкоштовно, фото-1

За даними Міністерства охорони здоров'я, пріоритетність надали лікуванню вище зазначених хвороб через те, що саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Згідно з статистичними даними за 2015 рік на діабет ІІ типу страждає один мільйон осіб. Це у 6 разів більше, ніж на діабет І типу (інсулінозалежний). Хворих на бронхіальну астму зареєстровано 210 тис., за статистикою 2015-го. Здебільшого, це діти та молодь.

Як можна безкоштовно отримати ліки у Львові ?

medicina-apteka-recept-lekarstva

Спочатку треба звернутися до сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Він має вам дати правильно виписаний рецепт.

Потім із цим рецептом потрібно піти в аптеку, де на вході є ось така наклейка:

“Доступні ліки”: як, де і за яких умов у Львові можна отримати ліки безкоштовно, фото-2

В аптеці вам треба показати свій рецепт і тоді вам запропонують на вибір декілька торгових марок, які містять виписану речовину ліків. Безкоштовно можна отримати ті ліки, які мають найнижчу вартість у програмі. Вартість препарату із середнього цінового діапазону держава компенсує частково, тому за нього доведеться доплатити.

Наприклад, найдешевший із препаратів є – Фуросемід – 8,12 грн. (українського виробництва), який застосовується для зниження тиску. Найдорожчий – Будесонід Інтелі (іспанського виробництва) – 525,45 грн., від астми. Ці препарати можна отримати в аптеці за рецептом безкоштовно. За інші ліки з переліку пацієнт доплачує в середньому 10-30% вартості.

Загалом у реєстрі ліків є 157 позицій, а держава повністю компенсує вартість 23 препаратів.

Додамо, що вартість ліків, які не беруть участь у програмі не компенсується. Ознайомитися із переліком ліків, які беруть участь у програмі можна ТУТ. 

В яких аптеках Львова можна отримати безкоштовні ліки?

33427-1_large

За інформацією прес-служби ЛМР, до Програми долучились уже 18 юридичних осіб, які займаються фармацевтичним бізнесом, і з якими заклади охорони здоров’я міста уклали угоди. Загалом це 155 аптечних пунктів на території Львова.

Ознайомитись із списком аптек і де вони розташовані можна ТУТ.

Зазначимо, що з усіх питань щодо програми "Доступні ліки" будь-хто може звертайтесь до МОЗ за адресою [email protected] та на гарячу урядову лінію 15-45.  

Більше новин про Львів читайте ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...