• Головна
  • ТОП-5 замків Львівщини, які мусить відвідати кожен львів'янин
Диван почекає
16:08, 17 березня 2017 р.

ТОП-5 замків Львівщини, які мусить відвідати кожен львів'янин

Диван почекає

За вікном уже весна, попереду вихідні і це означає, що прийшов час для подорожей. Сьогодні 032.ua підготував для вас про інформацію про ТОП-5 замків Львівщини, які мусить відвідати кожен львів'янин, хоча б раз у житті.

За посиланням можна перейти на опис поїздки 3 замками Львівщини з 5 найкращих

Олеський замок.

Перші історичні згадки про цей замок сягають ще 1327 року. Історики припускають, що замок побудував один із синів галицько-волинського князя Юрія Львовича – Лев або ж Андрій. Всередині Олеського замку діє музей, в якому зібрані сотні творів старовинного мистецтва, а також працює ресторан. Зазначимо, що сьогодні будівлю вважають однією із найстаріших фортець України часів Київської Русі.

Ось, як виглядає замок з висоти пташиного польоту:

lvivshhina-21

Фото: http://studway.com.ua/

Коли можна потрапити у замок? Щодня, окрім понеділка з 10:00 до 16.00.

Скільки коштують квитки? Вартість квитків для для дітей – 5 грн. (ціна екскурсії – 30 грн.); для студентів середніх та вищих учбових закладів України- 10 грн. (ціна екскурсії – 30 грн.); для дорослих – 20 грн. (ціна екскурсії – 50 грн.). Для двох дорослих осіб, які супроводжують групу дітей, вхід безкоштовний у всіх відділах галереї.

Підгорецький замок .

Підгорецький замок розташований неподалік від Олеська - всього лише за 8 км. Колись його називали одним із найгарніших в Європі і є одним із найкращих зразків поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями. Сьогодні Підгорецький замок зараз на реконструкції, але він дуже красивий і ви зможете прогулятися по його території.

Серед розваг, які пропонують відвідувачам – можливість спуститись в підземелля замку. Насправді, там нічого особливого немає, але заради цікавості сходити можна.

До речі, біля замку є розташований бароковий костел XVIII ст., який теж варто відвідати. Ось, як він виглядає:

ТОП-5 замків Львівщини, які мусить відвідати кожен львів'янин, фото-1

Коли можна потрапити у замок?  з 11:00 до 17:00. Вихідний день у понеділок. 

А скільки тут коштують квитки? Щоб потрапити на територію замку дорослим треба заплатити 20 гривень, а дітям – 10 грн.

Свірзький замок.

Свірзький замок розташований у 45 км від Львова у селі Свірж. Серед усіх замків Львівської області, його називають найбільш романтичним, адже з одного боку замку затишний парк, з іншого - красиве озеро. Замок має два входи, відповідно і два дворики. Один був призначений для власників і гостей, інший – для слуг.

До речі, свого часу тут знімали частину сцен радянського фільму “Д’Артаньян і три мушкетери”.

Старосільський замок.

Screenshot_2017-03-15_17-58-19

Джерело фото: castlesua.jimdo.com

Замок у Старому селі розташований за 22 км. від Львова. На жаль, сьогодні він більше нагадує руїни, всередині яких можна знайти багато сміття. Але так, як це пам'ятка архітектури XVI—XVII століть і цей замок вважається найбільшим у Львівській області (площа 2 га), ми вважаємо, його варто відвідати.

Ціни на квитки: безкоштовно.

Золочівський замок.

Золочівський замок збудований у першій третині 17 ст., як оборонна фортеця.  У дворі замку є два палаци. Більший з них має назву Великого палацу, а навпроти виїзної вежі розташований Китайський палац. Він до речі, вважається унікальною пам’яткою архітектури

1_49Nvif3.jpg.800x600_q85_crop_detail

1_49Nvif3.jpg.800x600_q85_crop_detail

Фото: http://openway.com.ua/ .

Скільки коштують квитки? 

Квитки у Великий палац наступні: учні - 9 грн., екскурсія - 30 грн., студенти - 30 грн,, екскурсія - 30 грн.  дорослі - 45 грн., екскурсія - 60 грн. Вартість квитків у Китайський палац:  учні - 9 грн., екскурсія - 30 грн,  студенти - 30 грн,, екскурсія - 30 грн.  дорослі - 30 грн., екскурсія - 30 грн. Щоб потрапити у Підземелля учням доведеться заплатити  9 грн., студентам - 30 грн, а дорослим - 30 грн.

Автор: Ірина ТРУШ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,78
EUR
42,65
42,73
PLN
9,84
9,86
Оголошення
live comments feed...