• Головна
  • Синютка зустрівся із мешканцями різних районів Львова та області, які вимагають ліквідувати майданчики з перевантаження сміття
22:24, 29 січня 2017 р.

Синютка зустрівся із мешканцями різних районів Львова та області, які вимагають ліквідувати майданчики з перевантаження сміття

У суботу голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся із мешканцями різних районів Львова та області, які вимагали ліквідації майданчиків з перевантаження сміття у межах населених пунктів.

За інформацією прес-служби Львівської ОДА, участь у громадських зборах взяли мешканці вул. Шевченка (Рясне І та Рясне ІІ), вул. Карла Мікльоша, Білогорщі, мікрорайонів Лавандівка та Сихів, села Рясна-Руська Яворівського району, а також директор департаменту  екології та природних ресурсів ОДА Руслан Гречаник та начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич.

"Зокрема, громада виступила з вимогою не допустити завезення та нагромадження сміття, а також демонтувати незаконно встановлені сміттєперевантажувальні лінії на вулицях Шевченка, 327г та Стрийській, 193", - розповів Руслан Гречаник.

За результатами зустрічі голова ОДА доручив департаменту екології та природних ресурсів, Державній архітектурно-будівельній інспекції у Львівській області та Державній екологічній інспекції у Львівській області з'ясувати законність встановлення сміттєперевантажувальних майданчиків і сміттєпресувальної лінії на території міста, перевірити наявність відповідних дозволів і погоджень, провести державних контроль дотримання всіх екологічних норм для запобігання негативного впливу на довкілля об'єктів підвищеної екологічної небезпеки.

Нагадаємо, через критичну ситуацію із вивозом сміття у Львові, у районах міста розмістять перевантажувальні станції, де відбуватиметься брикетувати сміття.

Відповідне рішення  у четвер, 19 січня, ухвалили депутати Львівської міськради під час позачергового пленарного засідання.

Ухвала, яку прийняли депутати передбачає, що місто матиме свої станції перевантаження в різних районах Львова. Загалом таких станцій буде п'ять. На цих станціях буде розташоване обладнання, яке брикетуватиме сміття, зменшуючи його по об’єму у шість разів.

Ось адреси, де мають бути розміщені тимчасові майданчики для перевантаження та брикетування сміття:

вулиця Стрийська, 193.

вулиця Городоцька 280.

вулиця Пластова 13.

вулиця Шевченка 327 г.

вулиця Персенківка 19.

Також депутати виділили додаткові кошти ЛКП "Львівспецкомунтранс" у розмірі 97 млн гривень, щоб закупити обладнання для брикетування сміття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...