• Головна
  • Львівська «Батьківщина» відкриє списки кандидатів для ЧЕСНО
11:18, 22 травня 2012 р.

Львівська «Батьківщина» відкриє списки кандидатів для ЧЕСНО

Учасники руху ЧЕСНО та Львівська обласна організація партії «Батьківщина» підписали угоду про дотримання критеріїв ЧЕСНО при формуванні списків та висуванні кандидатів у мажоритарних округах.

Відповідно до угоди, львівська «Батьківщина» зобов’язалася відкрити списки до початку реєстрації у ЦВК – для громадської перевірки кандидатів від партії на відповідність критеріям доброчесності.

«Чесна виборча кампанія та якісний склад майбутнього парламенту – спільні цінності львівських осередків ЧЕСНО та «Батьківщини». Хоча на центральному рівні керівники партії ще вагаються з рішенням співпрацювати з рухом, така самостійність регіонального управління свідчить про позитивні зміни у внутрішньополітичному середовищі», - коментує підписання угоди Олег Мацех, координатор кампанії «Фільтруй Раду!» громадського руху ЧЕСНО у Львові.

Відповідно до угоди, львівські учасники кампанії «Фільтруй Раду!» руху ЧЕСНО зобов’язалися провести незалежне та неупереджене дослідження кандидатів у депутати, які будуть підтримані партією по мажоритарних округах у Львівській області.

В свою чергу представники львівського осередку партії «Батьківщина» погодилися виключити зі списку тих кандидатів у депутати, які за результатами перевірки, не відповідатимуть критеріям доброчесності.
Окрім того, львівська «Батьківщина» має намір забезпечити виконання критеріїв своїми депутатами у наступному парламенті, про що також йдеться в угоді.

Ще одним з пунктів угоди є домовленість про організацію спільного форуму лідерів провідних політичних сил та громадянського суспільства, що запланований на кінець травня.
Подібні угоди з рухом ЧЕСНО підписали лідери двох політичних сил – Віталій Кличко партія «УДАР» та Анатолій Гриценко, партія «Громадянська позиція».

Нагадаємо, в квітні понад 150 громадських організацій-учасників руху ЧЕСНО звернулися до провідних політичних сил України з пропозицією співпраці в рамках кампанії громадського аудиту кандидатів у депутати – «Фільтруй Раду!». Громадські активісти запропонували політикам провести консультації щодо формування майбутніх політичних списків та висування кандидатів у мажоритарних округах.

Результатом таких переговорів має стати вироблення дієвих механізмів, за допомогою яких виборці зможуть впливати на формування політичної пропозиції, а політичні сили зможуть убезпечитися від появи корупціонерів та шахраїв у своїх списках, та, відповідно, у наступному.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,60
39,85
EUR
42,70
42,84
PLN
9,80
9,90
Оголошення
live comments feed...