• Головна
  • 5 рецептів різдвяних пампухів, які завжди вдаються
17:17, Сьогодні
Надійне джерело

5 рецептів різдвяних пампухів, які завжди вдаються

5 рецептів різдвяних пампухів, які завжди вдаються

Різдвяні пампухи — це аромат дитинства, тепло дому та смак справжніх свят.

Ми підготували п’ять перевірених рецептів: від класичних львівських до швидких сирних і більш делікатесних із кремом чи лимонною начинкою. Кожен — із чіткими інструкціями, щоб точно вдалося.

1. Класичні львівські пампухи з повидлом

Смак: легкі, пухкі, традиційні

Інгредієнти:

  • 500 г борошна

  • 250 мл теплого молока

  • 2 яйця

  • 40 г цукру

  • 70 г масла

  • 20 г дріжджів (пресованих) або 7 г сухих

  • щіпка солі

  • повидло (сливове або рожеве)

  • олія для смаження

Приготування:

  1. У теплому молоці розчинити дріжджі та цукор, залишити на 10 хв.

  2. Додати яйця, розтоплене масло, сіль і частинами всипати борошно.

  3. Замісити м’яке тісто та залишити на 1–1,5 год.

  4. Розкачати тісто до 1,5 см, вирізати кружечки.

  5. На кожен викласти чайну ложку повидла, защипнути, сформувати кульку.

  6. Дати підрости ще 20 хв.

  7. Смажити у глибокій олії до золотистості.

  8. Посипати пудрою.

2. Швидкі сирні пампухи за 15 хвилин

Смак: м’які, ніжні, бездріжджові

Інгредієнти:

  • 300 г кисломолочного сиру

  • 2 яйця

  • 3–4 ст. л. цукру

  • 200–220 г борошна

  • ½ ч. л. соди

  • ваніль за смаком

  • олія для смаження

Приготування:

  1. Перетерти сир із яйцями та цукром.

  2. Додати борошно, соду й ваніль, замісити м’яке тісто.

  3. Сформувати маленькі кульки.

  4. Смажити у розігрітій олії до рум’яності.

  5. Обсипати пудрою.

3. Пампухи з лимонною начинкою та глазур’ю

Смак: освіжаючий, ніжний**

Інгредієнти для тіста:

  • 450 г борошна

  • 200 мл молока

  • 1 яйце

  • 1 ст. л. цукру

  • 50 г масла

  • 7 г сухих дріжджів

  • дрібка солі

Для лимонного курду:

  • 2 яйця

  • 80 г цукру

  • сік 2 лимонів

  • 30 г масла

Приготування:

  1. Замісити стандартне дріжджове тісто, дати піднятися.

  2. Приготувати курд: змішати все на водяній бані до загустіння. Остудити.

  3. Сформувати пампухи, дати підійти 20 хв.

  4. Смажити до золотистої скоринки.

  5. Наповнити лимонною начинкою шприцом.

  6. Зробити глазур (цукрова пудра + лимонний сік) і полити зверху.

4. Медові пампухи з маком

Смак: різдвяний, насичений**

Інгредієнти:

  • 500 г борошна

  • 250 мл молока

  • 2 ст. л. меду

  • 1 яйце

  • 50 г масла

  • 7 г сухих дріжджів

  • макова начинка: готова маса або перемелений мак + мед

  • олія

Приготування:

  1. Дріжджі розвести в теплому молоці з медом.

  2. Додати яйце, масло, борошно, замісити тісто.

  3. Дати підійти 1 годину.

  4. Сформувати пампухи з маковою начинкою.

  5. Дати підрости 20 хв.

  6. Смажити у фритюрі.

  7. Полити медом або присипати маком.

5. Польські пончики Pączki з ванільним кремом

Смак: дуже ніжний, майже кондитерський**

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна

  • 250 мл теплого молока

  • 3 яйця

  • 70 г цукру

  • 60 г масла

  • 1 ст. л. спирту (щоб не вбирали олію)

  • 7 г сухих дріжджів

  • щіпка солі

Для крему:

  • 300 мл молока

  • 1 яйце

  • 2 ст. л. крохмалю

  • 3 ст. л. цукру

  • ваніль

Приготування:

  1. Поставити дріжджі та цукор у теплому молоці.

  2. Додати яйця, масло, спирт, борошно. Замісити.

  3. Дати підійти 1–1,5 год.

  4. Сформувати кульки, дати підрости 20 хв.

  5. Смажити до золотистості.

  6. Приготувати крем: змішати інгредієнти й проварити до загустіння.

  7. Наповнити пончики кремом.

  8. Посипати пудрою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пампухи #рецепти #приготування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення