• Головна
  • 5 порад про те, як зменшити генерування сміття у місті
16:50, 7 жовтня 2016 р.

5 порад про те, як зменшити генерування сміття у місті

Сьогодні, 7 жовтня, у рамках проекту «Платформа консенсусу» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та спільно із еко-спільнотою Львова відбулась зустріч щодо зменшення генерування сміття у Львові.

Про це в коментарі 032.ua розповіла одна із організаторів проекту Tvoemisto.tv «Платформа консенсусу» Оксана Матійківа.

"Ми влаштували цю зустріч для того, аби об'єднати за одним круглим столом громадськість, активних громадян, владу міста та соціально-відповідальний бізнес Львова. Сьогоднішня зустріч була спрямована здебільшого на те, що ми пропонуємо спільно з еко-спільнотою для супермаркетів. Ми дійшли висновку про те, що потрібно активно запроваджувати соціальну рекламу, адже представники супермаркетів до цього готові, але у них немає досвіду. Потрібно бути більше еко-дружніми", - Оксана Матійківа.

У результаті на зустрічі для представників супермаркетів було запропоновано 5 порад:

1. Не запаковувати товар у поліетиленовий пакет на касі без запиту покупця, навпаки пропонувати йому паперові пакети або запитувати чи є еко-торбинка, якщо нема - можете придбати (додатковий стимул для супермаркетів, попит на еко)

2. Забезпечити можливість придбання розсипних/вагових/розливних тощо товарів у власній тарі, не враховуючи вагу тари.

3. Започаткування програми лояльності на кшталт “купуй у власній тарі - отримуй еко-бали”

4. Розміщення промоційних матеріалів по супермаркету з інформацією чому користуватися більш дружньою до природи упаковкою, власною тарою і програма лояльності.

5. Використовувати більш дружні до навколишнього середовища пакувальні матеріали при пакуванні порційних продуктів (нарізки, кулінарія, овочі і фрукти, м'ясо тощо)

Нагадаємо, що це вже друга така дискусія, адже перша зустріч відбувалась за участі представників супермаркетів. На цій зустрічі було представлено відеосюжети про певні зрушення у деяких супермаркетах, а саме перехід на паперові пакети. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...