• Головна
  • Змінити стереотипи: незрячі зі Львова велопробігом вирушать до Одеси
14:47, 3 серпня 2016 р.

Змінити стереотипи: незрячі зі Львова велопробігом вирушать до Одеси

"Бачу! Можу! Допоможу!" - під таким девізом відбудеться цьогорічний всеукраїнський велофестиваль,ь в якому разом зі здоровими учасниками на велосипедах їхатимуть люди із вадами зору. 

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

За словами організатора веломарафону Вікторії Лучки, таким велопробігом учасники хочуть змінити ставлення українців до незрячих людей і довести, що люди із вадами зору - рівноправні члени суспільства.

Це стереотипні речі, які ми хочемо змінити

"Дуже часто ми чуємо про те, що люди із вадами зору - каліки, нещасні люди. Це стереотипні речі, які ми хочемо змінити. Ми всі однакові. Обмежує людей із інвалідністю конкретна барєрність: суспільства, інфраструктури, інформаційна", - розповіла пані Вікторія.

Благодійний велопробіг відбудеться вже вдруге, і цього року його учасники впродовж 16 днів їхатимуть зі Львова до Одеси. Цьогорічна кількість учасників велопробігу становитиме 40 чоловік, їхатимуть до Одеси вони на велосипедах-тандемах - поруч із незрячим учасником крутитиме педалі здорова людина. 

"Я хотів би сказати усім здоровим людям аби вони не жаліли нас, а просто допомагали, поставтеся до кожного із нас з розумінням. Неважливо, яка це людина: на візку чи з вадами зору. Просто допоможіть перейти дорогу, але ні в якому разі не жалійте," - розповів незрячий учасник велопробігу Роман Коритко.

Зазначимо, що старт благодійного велопробігу "Бачу! Можу! Допоможу!" розпочнеться у суботу, 6 серпня на лощі Ринок. Під час цьогорічного пробігу велосипедів-тандемів буде 5 тоді як минулого року їх було всього 2. Для придбання нових велосипедів, і для забезпечення учасників веломарафону проживанням та харчами, організатори заходу  збирали кошти за допомогою краудфандингу. Таким чином було отримано 24 000 гривень, а згодом підтримати учасників велопробігу вирішило посольство США в Україні, виділивши для цього 7 000 доларів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #велопробіг #новини #Львів #032_ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...