• Головна
  • Прокуратура Львівщини знайшла винних у справі з викрадення зброї з університету МВС
09:17, 22 березня 2012 р.

Прокуратура Львівщини знайшла винних у справі з викрадення зброї з університету МВС

Прокуратура Львівської області завершила розслідування кримінальної справи, порушеної 13 жовтня проти службових осіб Львівського держуніверситету внутрішніх справ (далі університет), яких обвинувачують у придбанні та зберіганні викраденої вогнепальної зброї зі складу озброєння університету.

Повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Вже пред’явлено обвинувачення начальнику складу озброєння-збройового майстра групи озброєння відділу ресурсного забезпечення університету, який був матеріально-відповідальною особою за облік, збереження вогнепальної та навчальної зброї, боєприпасів. Будучи у змові, він зловживав службовим становищем, мав вільний доступ до складу, протягом 2008-2011 років привласнив 113 одиниць зброї. Внаслідок цього університету завдано матеріальної шкоди в загальній сумі понад 160 тис. грн.

Прокуратура також звинувачує проректора університету, старших інспекторів групи озброєння у зловживанні службовим становищем. Чоловіки виявляючи факти нестачі зброї, умисно це приховували та не повідомляли про такі факти, а складали та підписували протягом 2008-2011 років акти інвентаризації, у яких зазначалось про відсутність недостачі на складі озброєння Львівського державного університету внутрішніх справ зброї та припасів.

Нагадуємо, в результаті проведених обшуків виявлено та вилучено 36 одиниць вогнепальної зброї, викраденої із складу озброєння Львівського державного університету внутрішніх справ. Місцезнаходження 77 одиниць вогнепальної зброї – на даний час ще не встановлено.

Щодо трьох ректорів Львівського державного університету внутрішніх справі, які обіймали такі посади протягом 2008-2011 років, прокуратурою відмовлено в порушенні кримінальної справи на підставі ст.6 п.2 КПК України у зв’язку з тим, що у їх діяннях не встановлено складу злочинів у сфері службової діяльності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...