• Головна
  • Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО)
11:07, 16 травня 2016 р.

Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО)

Еко-фестиваль тривав впродовж двох днів 14 та 15 травня у парку імені Богдана Хмельницького. Під час головної еко-події року можна було скуштувати екологічні продукти, відвідати цікаві майстер-класи, музичні та спортивні розваги.

032.ua підготував для Вас огляд різних цікавих атракцій, які відбувались на фестивалі, отож ви можете подивитись що відбувалось цьогоріч на еко-фесті.

Щоб люди краще розуміли, як створити екологічно чисте місто, на фестивалі для них провели тематичні лекції. Лекторами були українські та закордонні експерти.

Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-1

На фестивалі проводили майстер-клас із розпису під назвою «Махенді». Розпис відбувався натуральною хною, така рослина росте в Індії. Із зібраного, висушеного, подрібненого листя роблять пасту, і пасти переробляють у фарбу. «Це дуже давнє заняття, йому уже близько 5 тис. років, воно походило не тільки з Індії, але і у Марокко, Пакистані, Тунісі — це та кліматична полоса, у якій росте ця хна. У Індії жодне свято без такого роду розпису не відбувається, і наречену розписують перед весіллям. Наприклад, в нас в Україні дівич-вечір називається, у них - це «Ніч хни», - розповіла майстер з розпису Марія.

Додамо, що розпис тримається близько двох тижнів.

Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-2
Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-3

На головній еко-події року провели також і спортивний майтер-клас під назвою «Альфа-гравіті». «Ця процедура створена для розвитку здоров'я. За допомогою цих вправ іде укріплення вестибулярного апарату, хребта, розтягується сухожилля, підтягується фігура, а також покращується серцево-судинна система», - розповів представник організації «Альфа-графіті» Віталій.

Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-4
Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-5

У Парку культури під час проведення еко-фестивалю можна було скоштувати і органічні екологічні продукти. На цьогорічному фестивалі представлено різноманітні смаки соків, а саме яблучний, яблунево-гарбузовий, яблунево-морквяний, яблунево-буряковий, березово-яблуневий та багато ін. «Львів'янам та усім гостям еко-фесту я би хотіла показати те, що органічна продукція у місті та області існує і вона є доступна по вартості», - зазначила експерт з розвитку органічного ринку в Україні Тетяна Ситник.

Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-6
Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-7
Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-8
Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-9

Еко-фестиваль мав на меті представити різноманітні види екологічних продуктів, зокрема і мило. Відвідувачі мали змогу відчути запах мила, а також вибрати його на свій смак. Найголовніше є те, що мила різноманітних смаків були постістю натуральними, без будь-яких хімічних домішок.

Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-10

Організатори фестивалю доволі нестандартно підійшли до питання їжі на святі і вперше у Львові організують повністю вегетаріанський фудкорт. На фестивалі будуть здоровий стріт-фуд, антишашлик без м’ яса, сендвічі з веггі-ковбасою та цукерки без цукру. На фестивалі було представлено більше 100 ворк-шопів.

Ввечері відвідувачам запропонували подивитись фільми на екологічні тематики, а також послухати концерти різноманітних гуртів.

Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-11
Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-12
Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-13

На фестивалі для дітей також провели чимало цікавих атракцій. Організатори підготували «зелену школу та дитсадок», поряд із якими був лекторій для батьків та багато інших захоплюючих розваг.

Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-14
Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-15
Як це було: у Львові влаштували масштабний еко-фестиваль (ФОТО), фото-16

Додамо, що Львів Еко-Фест 2016 – це перший фестиваль на екологічну тематику в Україні, де поєднано лекції та ворк-шопи під відкритим небом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #Еко-фест #Парк_культури
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,76
EUR
42,58
42,68
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...