• Головна
  • З Польщі намагались незаконно ввезти 20 тонн заморожених вишень
14:12, 22 лютого 2012 р.

З Польщі намагались незаконно ввезти 20 тонн заморожених вишень

Співробітники митниці виявили порушення митних правил при ввезенні в Україну «швидкозамороженої вишні без кісточок» із заниженням митної вартості більше ніж вп’ятеро. Про це повідомили в прес-службі Держмитслужби України.

Одне з українських підприємств уклало угоду з польською фірмою про ввезення до України 20 тон заморожених вишень без кісточок, вартістю 57,6 тис. грн.

Після ввезення ягід з Польщі до нашої держави, представники підприємства подали до митного оформлення документи на товар «заморожені вишні 2 сорту без кісточок», вагою 20 тон, вартістю 62,6 тис. грн.

У зв’язку з відсутністю документів, що підтверджували заявлену вартість товару підприємству було відмовлено у митному оформленні, після чого згодом представники фірми надали митникам документ (інвойс) на товар «заморожені вишні вищого сорту без кісточок», вартість яких сягала вже 327,5 тис. грн.
Тобто, вітчизняний підприємець, ухиляючись від сплати податків та зборів, занизив митну вартість товару більше ніж вп’ятеро та приховав відомості щодо сорту вишень.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч.1 статті 352 Митного кодексу України. Товар вилучено до рішення суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...