• Головна
  • «Львівобленерго» оскаржить у суді недопуск до торгів з продажу «Вінницяобленерго»
11:00, 14 лютого 2012 р.

«Львівобленерго» оскаржить у суді недопуск до торгів з продажу «Вінницяобленерго»

Енергопостачальна компанія ПАТ "Львівобленерго" оскаржить у суді її недопуск до конкурсу з продажу 50% "Вінницяобленерго" та його підсумки.

Як повідомив представник "Львівобленерго" Роман Сазонов, позов компанія має намір подати в першій половині понеділка, оскільки побоюється, що всі процедури з продажу "Вінницяобленерго" пройдуть в прискореному темпі, передае Інтерфакс-Україна.

Як уточнив Р.Сазонов, підставою для подачі позову є те, що конкурсна комісія неправомірно не допустила "Львівобленерго" до торгів, оскільки сьогоднішній конкурс є продовженням перенесених торгів від 3 лютого, до яких компанія була допущена без зауважень.

При цьому він заявив, що рішення про недопуск до конкурсу було офіційно пред'явлено "Львівобленерго" за 15 хвилин до початку торгів. Відповідно, у компанії не було можливості відстояти свої права на участь в ньому в рамках існуючого правового поля.

Нагадаємо, ФДМ усунув ПАТ "Львівобленерго" від конкурсу з приватизації 50% "Вінницяобленерго" посилаючись на протест Генеральної прокуратури України. У свою чергу, "Львівобленерго" звинуватило Фонд у спробах провести приватизацію упереджено і в інтересах одного з учасників.

Перша спроба проведення конкурсу з приватизації 50% "Вінницяобленерго" 3 лютого була зірвана через відсутність кворуму в конкурсній комісії.

У конкурсі з приватизації 50% акцій обласної енергопостачальної компанії "Вінницяобленерго", що відбувся в понеділок, перемогло ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО, підконтрольне бізнесменові Костянтину Григоришину).

НАК "Енергетична компанія України" належить 25% акцій обленерго, Garensia Enterprises Limited (Кіпр) - 20,3% акцій.

 

"Вінницяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі на території Вінницької області та надає послуги з транспортування та постачання електроенергії споживачам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...