• Головна
  • Вони повинні навічно залишитися у наших серцях, у нашій пам'яті, - Тарас Пастух про двох бійців АТО, яких поховали у Львові
16:24, 26 березня 2016 р.

Вони повинні навічно залишитися у наших серцях, у нашій пам'яті, - Тарас Пастух про двох бійців АТО, яких поховали у Львові

У суботу, 26 березня, у Львові поховали двох бійців - Дзюбана Максима та Віктора Коронівського, які загинули на передовій. 

Як повідомляє кореспондент сайту міста Львова, 032.ua, провести Героїв в останню дорогу прийшло сотні львів'ян.

Ми не могли повірити, що стільки хлопців з нашої роти не повернуться. 

Серед них і Тарас Пастух, який служив добровольцем 128 гірсько-піхотної бригади ЗСУ. Під час похорону чоловік зізнався, що коли вони їхали на Схід, то усвідомлювали, що їдуть на війну і що звідти, на жаль, не всі повертаються додому, але вони не могли повірити, що їм доведеться побачити стільки сліз батьків, дружин та дітей. 

"Ми не могли повірити, що стільки хлопців з нашої роти не повернуться. Після того, як похоронили своїх друзів, найтяжче давалася ця дорога Віті додому. Коли у нас була можливість говорити з хлопцем, який у полоні, перше, що він запитався було - "чи вже знайшли Вітю і чи вже його похоронили".  

Сьогодні ми виконуємо останній обов'язок перед хлопцями. Ми їх повертаємо до рідної домівки і наш найсвятіший обов'язок , щоб вони навічно залишилися у наших серцях, у нашій пам'яті.

Ми ніколи не повинні забути про їхні родини і найголовніше про ту справу, заради якої вони віддали своє життя. Ми повинні досягнути перемоги в нашій країні, а після того зберегти цю країну для наших дітей. Щоб більше вони не бачили того, що побачили ми", - сказав Тарас Пастух. 

На фото: похорон двох бійців на Личаківському кладовищі.

Нагадаємо, що Коренівський Віктор Анатолійович  народився в смт. Червоне Андрушівського району Житомирської області 13 червня 1981 року народження.

1 серпня 2014 року був мобілізований Львівським ОВК до лав ЗС України. Зарахований до складу 128 гірничо-піхотної мукачівської бригади, військова частина В4673. З  4 жовтня 2014 року до 17 лютого 2015 року включно перебував в зоні АТО, в Дебальцеве.

18 лютого 2015 року виїхав з Дебальцеве в напрямку Артемівська. Колона потрапила в засідку, опісля зв'язок з Віктором пропав.

Пошуки дружини спочатку не дали результатів, але тепер завдяки МО України та волонтерам «Чорного тюльпану» тіло загиблого віднайшли й після експертизи ДНК – ідентифікували. Віктор був одружений. У нього залишилось двоє дітей (хлопці 9 і 12 років).

Дзюбан Максим Мирославович народився 27.08.1992 р і загинув  у вересні 2014 року.

Він мав середню освіту і не був одружений. Максим був призваний Львівським ОВК. Посада: стрілець-зенітник зенітно-ракетного взводу, аеромобільного десантного батальйону.

2 вересня 2014 р. було отримано інформацію про загибель трьох десантників 1-го батальйону 80-ї окремої високо-мобільної десантної бригади, які брали участь у боях за луганський аеропорт. Серед них - Дзюбан Максим.

Ідентифікований по ДНК та визнаний загиблим слідчими органами, про що складено відповідну постанову. 

Фоторепортаж, як у Львові проводили в останню дорогу Героїв дивіться ТУТ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua #АТО #похорон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,14
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,89
9,94
Оголошення
live comments feed...