• Головна
  • Батько загиблого бійця АТО на похороні сина: нехай Господь заступить усіх хлопців, які стоять на передовій
15:44, 26 березня 2016 р.

Батько загиблого бійця АТО на похороні сина: нехай Господь заступить усіх хлопців, які стоять на передовій

У суботу, 26 березня, сотні львів’яни провели в останню дорогу двох Героїв, які загинули в зоні АТО - Дзюбана Максима та Віктора Коронівського.

Як повідомляє кореспондент 032.ua, під час похорону, батько Максима  Дзюбана промовив слова, які нікого із присутніх не залишили байдужим. 

Я дякую всім, хто поміг мені повернути Максима на свою рідну землю.

“Ми сьогодні ховаємо наших найкращих. Своїх синів, які загинули за волю України. Так, ми ще не досягли тої України про яку кожен з нас мріє, але вони своєю кров'ю поклали цеглинку в побудову тої справжньої України, якої хоче наш народ.

Я дякую всім, хто поміг мені повернути Максима на свою рідну землю. Хоч і там його поважали і поховали з почестями.

Нехай земля буде їм пухом і нехай Господь прийме їх в своє лоно. А нам дасть пам'ять про них, мудрість, приклад, як любити свою землю, свій народ, свою націю, щоб ми могли гордитися своєю державою.

Хай Господь заступить усіх хлопців, які стоять на передовій і проливають кров. Нехай їхня кров буде маленькою, а мужність великою.

Дай їм Господи сил та мудрості, щоб вони знищили ворога і щоб на нашій землі був мир і щоб ми збиралися для радості, а не для горя.

Прийми їх у вічне Царство Небесне, а нам пішли сили, мужності, щоб ми були достойні тої крові, яку вони пролили”, - сказав батько  Дзюбана Максима

На завершення чоловік промовив: "Слава Україні" і у відповідь почував: "Героям Слава". 

Поховали двох Героїв АТО на полі почесних поховань №76, що на Личаківському кладовищі:

Джерело фото: сайт міста Львова, 032ua

Нагадаємо, що Коренівський Віктор Анатолійович  народився в смт. Червоне Андрушівського району Житомирської області 13 червня 1981 року народження.

1 серпня 2014 року був мобілізований Львівським ОВК до лав ЗС України. Зарахований до складу 128 гірничо-піхотної мукачівської бригади, військова частина В4673. З  4 жовтня 2014 року до 17 лютого 2015 року включно перебував в зоні АТО, в Дебальцеве.

18 лютого 2015 року виїхав з Дебальцеве в напрямку Артемівська. Колона потрапила в засідку, опісля зв'язок з Віктором пропав.

Пошуки дружини спочатку не дали результатів, але тепер завдяки МО України та волонтерам «Чорного тюльпану» тіло загиблого віднайшли й після експертизи ДНК – ідентифікували. Віктор був одружений. У нього залишилось двоє дітей (хлопці 9 і 12 років).

Дзюбан Максим Мирославович народився 27.08.1992 р і загинув  у вересні 2014 року.

Він мав середню освіту і не був одружений. Максим був призваний Львівським ОВК. Посада: стрілець-зенітник зенітно-ракетного взводу, аеромобільного десантного батальйону.

2 вересня 2014 р. було отримано інформацію про загибель трьох десантників 1-го батальйону 80-ї окремої високо-мобільної десантної бригади, які брали участь у боях за луганський аеропорт. Серед них - Дзюбан Максим.

Ідентифікований по ДНК та визнаний загиблим слідчими органами, про що складено відповідну постанову. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #АТО #МаксимДзюбан #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...