• Головна
  • У Львові очікується вдень до 19 градусів морозу
17:25, 31 січня 2012 р.

У Львові очікується вдень до 19 градусів морозу

Львівський регіональний центр з гідрометеорології на найближчі дні прогнозує погоду без опадів за температури повітря вночі 20-27ºС морозу, вдень – 12-19 з позначкою «мінус».

Завідувач опікового відділення 8-ї лікарні Василь Савчин наголошує на тому, що в першу чергу обморожуються пальці на ногах та руках, потім — вушні раковини, ніс.

«Обмороження – дуже підступна річ, адже термічну травму можна отримати і при відносно не сильному морозі. Усе залежить від організму. Можна обморозити пальці й за 20 хвилин при мінус 5 градусах. Найчастіше обморожуються перевтомлені та п'яні.

Важливо пам’ятати, що коли вам доводиться довший час перебувати на вулиці в морозну погоду, у жодному разі не стійте на місці! Притупцьовуйте, ходіть, пострибайте, тріть рука об руку. Ховайтеся від вітру. Якщо є можливість — станьте на сходи чи асфальт без льоду.

Найшвидше обморожуються пальці на руках і ногах, потім вушні раковини, ніс. При перших ознаках втрачається чутливість. Шкіра блідне, припухає, свербить, за кілька годин може посиніти, при глибокому обмороженні за добу і почорніти. Перша самостійна допомога — зігрітися в теплому приміщенні, поїсти, випити якомога більше рідини — будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. До обмороженої частини тіла прикладіть теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою — це може призвести до поглиблення ураження.

Також важливий одяг - одягайтеся кількома шарами (майка, гольф, светр). Вдягайте теплі рукавиці, піднімайте комір, беріть шарф. Взуття бажано натуральне, вільне, із теплою вкладкою», - наголошує завідувач опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні Василь Савчин.

Нагадуємо, що в Україні вже померло 30 людей від холоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,75
42,88
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...