• Головна
  • На Львівщині посадовець незаконно передала у приватну власність гектар землі поблизу Карпат
17:41, 25 січня 2016 р.

На Львівщині посадовець незаконно передала у приватну власність гектар землі поблизу Карпат

Внаслідок злочинних дій землевпорядника понад гектар державних земель опинились "в руках" приватних осіб, а державі завдано збитків на мільйон гривень.

Як повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України, посадовцю повідомлено про підозру, правоохоронці встановили, що у 2007 - 2008 роках землевпорядник однієї з сільрад на підставі рішення сесії розглядала технічну документацію з відведення у приватну власність громадян 13-ти земельних ділянок загальною площею понад один гектар.

Без встановлення фактичного місця розташування ділянки, її цільового призначення, посадовець підписала акт встановлення і узгодження зовнішніх меж земельних ділянок, а також власноручно написала та підписала необхідні довідки. Після чого надала пакет підготовлених документів на підпис голові селищної ради. Відповідно актів та довідок дані земельні ділянки знаходяться в межах населеного пункту. Проте, всі ділянки розташовані за його межами.

Відповідно до земельного законодавства (станом на 2008 рік) виділена земля належала до земель державної власності, тому могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування.

На підставі фіктивних документів, землі держави опинились "в руках" приватних власників.

У рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України, накладено арешт на незаконно зайняті земельні ділянки.

Додамо, що посадовцю загрожує покаранням у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...