• Головна
  • Програма святкування різдвяно-новорічних свят у Львові
12:30, 29 грудня 2011 р.

Програма святкування різдвяно-новорічних свят у Львові

Хоча святковий настрій у львів'ян присутній із встановлення головної ялинки міста, основні святкування у Львові припадають на 1-15 січня. Міськрада подає графік святкувань у нашому місті

 

Дата, час і місце

Подія

Опис

10 грудня 2011 – 15 січня 2012

пл. Ринок, просп. Свободи

 

 

 

2 січня, 16.00 год.

 

6 січня, 15.00 год.

7 січня, 16.00 год.

8 січня, 13.00 год.

19.00 год.

14 січня, 15.00 год.

Львівський Різдвяний ярмарок

Епіцентр святкувань із безліччю цікавих заходів та подій: співи, веселощі, солодощі та гаряче вино, мед, вареники, сувеніри та подарунки, колядки та забави, тепла святкова атмосфера. Він вже третій рік поспіль відбувається у нашому місті, і кожен раз приваблює все більшу кількість відвідувачів, серед яких як і львів’яни, так і туристи.

В рамках Ярмарку щотижня, з п’ятниці по неділю, відбуватимуться виступи народних колективів, покази вертепів та різноманітні конкурси.

Зустріч нового року: виготовлення коралів з тканини та горіхів, ліпка прикрас з глини та малої скульптурної пластики, концертна програма

Різдвяна зірочка: Львівська коляда (виступи вертепів)

Львівська коляда (виступи вертепів)

Майстер-клас з виготовлення вітражних прикрас

Виступ львівських музик з веселою колядою

Майстер-клас з виготовлення прикрас в техніці гарячої перегородчастої емалі

6 січня

12.00 год.

пл. Ринок, просп. Свободи, площа перед ЛНА театром опери та балету ім. С. Крушельницької

Встановлення Дідуха

Дідух є основним символом Нового року та Різдва – це сніп пшениці, що символізує прихід пращурів. Він заноситься до хати господарем у Святвечір.

Святкова процесія внесення символу достатку починає свою ходу з пл. Ринок – від Ратуші. Діти, які несуть маленьких дідухів, львів’яни та гості міста, що приєднуються до процесії, колядують Львову та львів’янам «на щастя, на здоров’я і на всі гаразди»

7 січня

Музей народної архітектури та побуту

13.30-16.30 год.

8 січня

Центральна частина міста, площа перед ЛНА театром опери та балету ім. С. Крушельницької

14.00 год.

Фестиваль «Спалах Різдвяної звізди».

 

 

Святкова хода звіздарів

Фестиваль відроджує традицію виготовлення великих Різдвяних звізд (1,5 – 2 м), які є головним символом Різдва. Відтак тут можна буде стати учасником вертепних дійств, долучитися до гурту колядників.

 

 

Продовжиться фестиваль 8 січня вже на центральних вулицях міста, коли відбудеться святкова хода звіздарів, колядників та учасників вертепного дійства, які репрезентують колекції Різдвяних звізд, які представляли у Ватикані на відкритті ялинки .

7-9 січня

площа перед ЛНА театром опери та балету ім. С. Крушельницької

V міське Свято Пампуха

На Різдво у Львові розпочнеться ще однин традиційний гастрономічний захід, де, окрім весело та смачно провести час, можна буде також подивитися як випікають цю традиційну різдвяну ставу, а також дізнатися історію її походження. Окрім того організатори пообіцяли встановити Рекорд Гіннеса – львів’яни створять найбільший Різдвяний пампух або створять величезне панно з логотипом міста. Цей рекорд буде внесено у Книгу рекордів Гіннеса. Окрім можливості скуштувати найбільший пампух у світі, гостей свята чекають різноманітні конкурси: «Конкурсу на найкращий вертеп», «Конкурс господинь», «Конкурс пампухоїдів». Весело і смачно має бути всім протягом 3 днів свята.

7-29 січня

Храм Пресвятої Євхаристії (пл. Музейна

ХІІІ Різдвяний фестиваль «Велика коляда»

Різдвяний фестиваль «Велика коляда» стане вже тринадцятим за час його проведення. Цьогоріч у фестивалі візьмуть участь хорові, автентичні, фольклорні, духові та інструментальні колективи. Сам же фестиваль має на меті глибше пізнання та популяризацію різдвяних традицій з усіх куточків України, саме тому організатори заохочують учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Гуцульщини. Апогеєм фестивалю стане заключний гала-концерт, який відбудеться 29 січня, під час якого лунатимуть колядки у виконанні зведеного хору найкращих колективів фестивалю

8-9 січня

площа перед Театром опери та балету ім. С. Крушельницької

Фестиваль вертепів

Вже 8 січня вулиці Львова заполонять вертепи, адже тут відбуватиметься Фестиваль вертепів. Вони організують урочисту ходу, в якій візьмуть участь дитячі, молодіжні та дорослі колективи, для того, щоб протягом двох днів виступити на головній сцені міста біля новорічної ялинки.

9 січня

17.00 год., 20.00 год.

Національний театр ім. М. Заньковецької

Різдвяно-новорічна програма вокально-інструментального ансамблю «Ватра» «Від Андрія до Миколая»

В час різдвяних колядок варто послухати і авторські колядки, які написав відомий український композитор, музикант Ігор Білозір. В часі Різдва ВІА «Ватра» разом з друзями виконає як і авторські колядки, так і пісні Ігоря Білозіра на святковому концерті.

13-14 січня

19.00 год.

«Хмільний дім «Роберта Домса»

Фестиваль «Рок-коляда»

13-14 січня колядувати в сучасній обробці запрошує «Рок коляда». На цей раз вона триватиме 2 дні, і дала можливість усім бажаючим самостійно визначити учасників концертів. У перший день фестивалю виступлять: «КораЛЛі» (Івано-Франківськ), «Ґорґішелі» (Львів), «Курбаси» (Львів); «Cherry band» (Львів); у другий день – «Тарасова ніч» (Львів), «Йорий Клоц» (Львів), «Zapaska» (Кам’янець-Подільський) та «ДримбаДаДзиґа» (Київ)

19 січня

пл. Ринок

Освячення води представниками різних християнських конфесій

Вже протягом багатьох років у місті християнські конфесії збираються разом, щоб усі християни відчули свою єдність як громада міста.

Джерело фото: mjoy.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,67
42,74
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...