• Головна
  • В Новому році українці побажали державі добробуту, єдності та нової влади
13:05, 26 грудня 2011 р.

В Новому році українці побажали державі добробуту, єдності та нової влади

Найбільше українці бажають у новому 2012 році своїй державі добробуту громадян (68%), економічного зростання (62%) та стабільності (53%). Такі дані соціологічного опитування, оприлюдненого Соціологічною групою «Рейтинг».

Окрім того, 46% українців хотіли б в Новому році зменшення корупції, 45% - миру, 44% - покращення здоров’я нації, а 43% - відповідальної влади.

29% респондентів побажали державі чесних виборів, майже стільки ж - якісно нової влади (29%) та єдності народу (28%). 24% опитаних побажали державі покращення рівня культури і освіти нації, 21% - вдалого проведення ЄВРО-2012. Ефективні реформи в соціально-економічній сфері і нові політики виявились рівно значимими побажаннями і отримали по 20%.

Цікаво, що особливих вікових розбіжностей у відповідях респондентів не простежуються. А от в регіональному розрізі певні особливості є.

Так, мешканці Сходу та Донбасу більше інших бажали державі добробуту, економічного зростання, стабільності, зменшення корупції та покращення здоров’я нації. Центру – миру.

Жителі Півночі більше інших бажали країні розрахуватися із зовнішніми боргами, росту народжуваності, спортивних досягнень, нових політиків та якісно нової опозиції. Мешканці Донбасу – якісно нової та відповідальної влади.

На Заході більше інших бажали державі єдності народу, зростання духовності нації, демократичного розвитку, авторитету на міжнародній арені та укріплення Незалежності. На Сході – ефективних реформ в соціально-економічній сфері.

Водночас, мешканців Заходу, Півночі і Сходу об'єднало побажання державі покращення рівня культури і освіти нації. Мешканців Сходу і Заходу побажання країні вдалого проведення ЄВРО-2012. А побажання державі в новому році чесних виборів об'єднало респондентів, опитаних в усіх регіонах країни.

Джерело фото: fun-stalker.ru

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,78
EUR
42,74
42,82
PLN
9,83
9,90
Оголошення
live comments feed...