• Головна
  • Свято сиру і Вина у Львові: давильня винограду, рекордний ярмарок та велетенський сирник
22:00, 28 жовтня 2015 р.

Свято сиру і Вина у Львові: давильня винограду, рекордний ярмарок та велетенський сирник

Цьогоріч у Ярмарку сирів та вин участь взяла рекордна кількість учасників – понад 70 великих виробників, імпортерів та фермерів.

Про це 032.ua повідомили у прес-службі ЛМР.

Як зазначив організатор Свята Сиру і Вина Андрій Сидор, навіть незважаючи на вибори, охочих відвідати фестиваль виявилося доволі чимало.

Напередодні проведення фестивалю до нас в офіс надходили численні дзвінки та повідомлення від охочих відвідати захід

“Цікавість до Свята Сиру і Вина зростає з кожним роком. Напередодні проведення фестивалю до нас в офіс надходили численні дзвінки та повідомлення від охочих відвідати захід. Це пари, сім’ї, туристичні групи. Цікавою була динаміка гостей свята – в п’ятницю та суботу було багато туристів з різних куточків України. Однак, у неділю, незважаючи на вибори, переважали львів’яни”, - повідомив Андрій Сидор.

За його словами, цьогорічне Свято Сиру і Вина відвідало понад 15 тисяч гостей і кожен з них долучився до соціальної акції. Гривня із кожного вхідного квитка на фестиваль буде скерована на оснащення кардіологічного профілю педіатричного відділення ЛОДКЛ «Охматдит». Відтак, протягом трьох днів Свята організаторам вдалось зібрати 15450 грн.

Традиційно Свято розпочалось із відкриття Великої давильні винограду. Організатори заходу запросили відомих львів’ян почавити тонну винограду ногами, щоб наступного року виготовити з нього фестивальне вино. Ця виноградна атракція перетворилась для львів’ян та гостей міста у гарну традицію, без якої вже не уявляють Свята.

Невід’ємною частиною проведення кожного Свята є відзначення Дня Сирника. Усіх гостей пригощали понад 50-кілограмовим львівським сирником.

Крім того, піід час фестивалю львівські художники писали картини вином. А в рамках Свята відбулось інтернет-голосування за найкраще полотно. Перемогу здобула автор пейзажу Львова Тетяна Бучковська.

фото: прес-служба ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #свято_сиру_вина #фестиваль #захід #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...