• Головна
  • У Бостоні рятують львівського хлопчика, якого, після пожежі і отриманих опіків, покинула рідна мати
12:04, 5 вересня 2012 р.

У Бостоні рятують львівського хлопчика, якого, після пожежі і отриманих опіків, покинула рідна мати

Маленький український хлопчик був сильно виснажений, і не в змозі ходити або зігнути руки, коли сусіди у Львові закликали його матір забрати хлопця до лікарні близько року тому. Вона це зробила, але за дитиною  не повернулась, повідомляє видання Бостон.

Зараз Ігор перебуває на лікуванні у лікарні Бостона Shriners для дітей, де він чекає на  операції. Пластичний хірург д-р Даніель Дрісколл і анестезіологом д-р Геннадій Fuzaylov допомогли Ігорю через їх некомерційні організації. Вони вважають, що хлопчик зможе знову ходити після декількох операцій та обширної фізичної терапії.

"У нього є величезне бажання жити",  - сказав Fuzaylov . "Ви можете просто подивитися йому в очі і побачити, це".

Історія Ігоря є дуже сумною. Він важить менше 30 фунтів, половина середньої ваги для хлопчика його віку. Він був спалений чотири роки тому. Лікарі кажуть, що він своєчасно  не отримав належного лікування опіків. Коли  опіки зажили, розмір шкіри скоротився, що обмежує рух колінами і ліктями. Він не ходив.

Ігор ймовірно, тримав свою ліву руку біля грудей, захищаючи себе, тому вона злита з його торсом, сказав Дрісколл. Мати хлопчика  алкоголік, ніхто не знає, хто його батько.

У лікарні у Львові нікому було сплачувати  за інтенсивне лікування Ігоря, який був поміщений до притулку після того, як його мати залишила його в лікарні.

"Він був у зовсім виснажений,  і лікар відмовився працювати з ним, тому що він знаходиться в дитячому будинку", -  сказав Fuzaylov, який виріс в колишньому Радянському Союзі.

Персонал лікарні  діагностував в Ігоря психічні  розлади та доставил його в спеціальний дитячий будинок, в якому розміщуються діти з церебральним паралічем. Але лікарі в Бостоні, сказали, що хлопчик дуже розумний.  Вони сказали, що Ігор ніколи не відвідував школу і не знав, як тримати олівець.

За допомогою некомерційних організацій, з якими  співпрацюють лікарі,  Ігор прибув до Shriners 10 серпня.

Shriners-Бостон є частиною мережі з 22 некомерційних лікарень по всій Північній Америці, які надають безкоштовну допомогу дітям з опіками, ортопедичними вадами,  ущелинами губи і пошкодженнями спинного мозку.

Вже через тиждень команда лікарей завершила операцію пересадки шкіри, щоб покрити зяючі рани.
"Сама операція є відносно простою, але може бути багато кровотечи ... і це надзвичайно небезпечно", -  сказав Дрісколл.

Через тиждень вже стало ясно, що , щеплення прийнялося краще, ніж очікувалося. Після  обширної фізичної терапії, Ігор, ймовірно, буде в змозі ходити, зігнути руки і, можливо, мати  повний діапазон руху.

Ігор може знаходитися  ще два місяці у Shriners, де лікарі будуть вирішувати найбільш актуальні проблеми його стану, а потім їх українські колеги могли б продовжити терапію.

Ігор, ймовірно, повернеться на Україну і в дитячий будинок в кінці кінців.
На даний момент Ігор  грає з медичним персоналом лікарні.Хартіган допомагає йому виконувати прості завдання лівою рукою - забарвлення, розмахуючи руками, чистити зуби із зубною щіткою електронних Губка Боб.

Ігор сказав через перекладача, що він хоче лікувати хворих людей, коли виросте. Він одягнув хірургічну маску, сітку для волосся, рукавички і зобразив командувати всіма навколо. "Я хочу бути лікарем", - сказав Ігор, граючи з плюшевим  ведмедиком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...