• Головна
  • Як у Львові будуть розносити повістки
17:34, 20 січня 2015 р.

Як у Львові будуть розносити повістки

У Львівському військовому комісаріаті обіцяють — повістку в руки візьме кожен, кому вона призначена

Про це повідомляє кореспондент 032.ua

За словами заступника начальника відділу дільничних інспекторів міліції УГБ ГУМВС України у Львівській області, підполковника Любомира Попова, дуже багато людей ухиляється від мобілізації, мотивуючи це тим, що особисто не отримали повістки.

“В нас є певні обмеження впливу на таких осіб. Відповідно до чинного законодавства, щоб оголосити людину в розшук потрібно відкрити кримінальне впровадження — від ухилення мобілізації. Тоді вже міліція встановлює де та людина є і що з нею. Виходить, якщо людина не отримала повістки, вона, можна сказати, не несе відповідальності. Це є прогалина у законодавстві”, - розповів Любомир Попов.

Своєю чергою, т. в. о. начальника відділу обліково-мобілізаційної роботи обласного військового комісаріату, підполковник Роман Хардель, запевнив, що військовий комісаріат докладе максимум зусиль, аби військовозобов'язані отримали повістки.

Повістки ми вручимо усім

Їх будуть вручати львів'янам вдома або на роботі. Розноситимуть “листи щастя” впродовж 90 днів, а до роздачі залучатимуть правоохоронців.

“Повістки ми вручимо усім. Ми спільно з представниками внутрішніх органів будемо вживати усіх заходів для того, аби знайти військовозобов'язаних, яких нам потрібно і законним чином вручити їм повістки. Якщо людина відмовляється від повістки, тоді складається відповідний акт і це є підставою для подальших процесуальних дій”, - зазначив Роман Хардель.

Нагадаємо, що у випадку ухилення від мобілізації, законом передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років.

Як раніше писав 032.ua на Львівщині планують мобілізувати три тисячі чоловіків. У Львівській ОДА переконані, що мобілізація на Львівщині буде успішною

Більш детально про перебіг мобілізації читайте у нашому матеріалі: "15 фактів про мобілізацію на Львівщині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #мобілізація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,10
EUR
42,92
43,10
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...