• Головна
  • «На вул. Городоцькій колись був міст», - археологи (ФОТО)
як це було
10:03, 1 серпня 2013 р.

«На вул. Городоцькій колись був міст», - археологи (ФОТО)

як це було

За п'ять днів досліджень на вул. Городоцькій, які тривають на ділянці від ТЦ Магнус та до Церкви Анни археологи розкопали приблизно 30 км.м і з'ясували, шо на вул. Городоцькій був міст.

Під час розкопок співробітники НДЦ "Рятівна археологічна служба" Інституту археології НАНУ виявили австрійський колектор та дерев'яні об'єкти. Втім, за словами заступник директора НДЦ «Рятівна археологічна служба» Остапа Лазурка, при дослідженні колектора виникли ряд запитань: "Вперше в історії археології міста вдалося прослідкувати те, що колектор повертає абсидою на 90 градусів і йде вулицею Фурманською. Такого раніше ніде не спостерігалось – колектори йшли або прямолінійно, або під прямим кутом"

DSC03673

Читайте також: "на вул. Городоцькій археологи розкопали австрійський колектор і знайшли монети часів Австро-Угорської імперії"

«Раніше сусідньою вулицею Наливайка протікав потічок, що впадав у Полтву, відтак на вулиці Городоцькій був міст. Знову ж таки, постає питання, чому цей колектор тече у зворотньому напрямку від того напрямку, в якому тече річка?», - зазначив археолог.

DSC03675

 

Експерт також наголосив, що, згідно з картографічними матеріалами, в цьому місці могла бути переправа через річку і з цим археологи пов'язуть віднайдений ними дерев'яний настил.

DSC03676

 

Нагадаємо, у Львові тимчасово призупиняли ремонтні роботи на вул. Городоцькій через знахідку залишків середньовічного муру, який виявили в ході робіт. Тоді на ділянці працювало п'ять археологів, які досліджували  об'єкт.

DSC03678

Довідка 032.ua 

Частина вудиці Городоцької від вулиці Торгової і до початку вулиці Шевченка є одною з найяскравіших вулиць міста. 1507 року вона згадується під назвою Західної вулиці проти Кракова, а з кінця XVI до другої половини ХІХ ст. носила назву вулиці Святої Анни. Історично вона починалася від Краківської брами і становила початок великого шляху на Краків. Вулиця була частиною Краківського передмістя. 

DSC03681

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...