• Головна
  • У Львові офтальмологи повернули зір 8-річній дівчинці
15:07, 8 травня
Надійне джерело

У Львові офтальмологи повернули зір 8-річній дівчинці

У Львові офтальмологи повернули зір 8-річній дівчинці

Офтальмологи дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова виявили у 8-річної дівчинки-сироти зі Львова рідкісне захворювання – вроджену катаракту. Дитина бачила лише на 20% зі 100 і могла повністю осліпнути.

Дівчинку виховує її старша повнолітня сестра, яка й помітила, що та недобачає. Сестра занепокоїлась і повела Сашу на прийом до офтальмологів лікарні святого Миколая. Спеціалісти перевірили дитині зір і з’ясували, що на обидва ока дівчинка бачить лише на 20% зі 100. Після додаткового обстеження, лікарі встановили діагноз: вроджена катаракта. За цієї недуги кришталики мутніють і не здатні пропускати світло належним чином. Тож дівчинка бачила все розмито, ніби через матове скло, повідомляє пресслужба ЛМР.

Дітям цей діагноз ставлять вкрай рідко, адже це захворювання вражає людей середнього та похилого віку. Зір у пацієнтів із катарактою падає дуже стрімко. Саша на момент звернення до офтальмологів бачила погано і навіть могла осліпнути.

Врятувати в таких випадках зір можна лише за допомогою оперативного втручання. Тож лікарі невідкладно взялися за операцію.

«Втручання ми проводили під мікроскопом. Спочатку виконали розтини в рогівці ока. Далі – дійшли до передньої капсули кришталика. Це так званий мішечок, де знаходиться сам кришталик. За допомогою крапель ми розширили зіниці, зробили в капсулі отвір і через нього виконали факоемульсацію. Тобто відсмоктали кришталикові маси і на їхнє місце встановили штучний кришталик, що називається інтраокулярна лінза», - розповідає про хід операції Мар’яна Онисик, завідувачка офтальмологічним відділенням дитячої лікарні святого Миколая.

Оперативне втручання минуло успішно і тепер Саша нарешті добре бачить. Її зір вдалося відновити аж на 90%.

Читайте також: У Львівському “Охматдиті” хлопчику-сироті виправили ваду обличчя

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #офтальмологи #дівчина #операція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,95
41,10
EUR
44,45
44,60
PLN
10,35
10,47
Оголошення
live comments feed...