• Головна
  • Сьогодні у Львові сплачували за проїзд по «три гривні»
16:33, 25 березня 2013 р.

Сьогодні у Львові сплачували за проїзд по «три гривні»

Сьогодні, 25 березня, зранку на зупинках громадського транспорту та у маршрутках львів’яни мали змогу отримати символічні «три гривні», щоби ними оплатити за очікувано підвищений проїзд у транспорті.

 Таким чином громадські активісти вирішили продовжити тему, порушену у програмі «Народний контроль» на телеканалі ZIK 20 березня.

IMAG0145

  «Нам недостатньо обіцянок влади – ми їм не віримо. Нас уже обманули і з транспортною схемою, і з електронним квитком, – стверджує Назар, один із ініціаторів акції. – Ми повинні тиснути і на владу, і на перевізників. І не допустити, щоби ціна за проїзд знову зросла».

 Саму акцію у вигляді флеш-мобу придумали львівські студенти. Вони ж вигадали дизайн «трьох гривень» та креативні гасла. З такою ідеєю звернулися до ведучого програми «Народний контроль» Дмитра Добродомова.

DSCF0997

  «Ми вирішили підтримати цю ініціативу, – каже Дмитро Добродомов. –Тому допомогли надрукувати флаєри та оголошення. Але я не очікував, що акція виявиться такою масштабною – листівки роздавали і молодь, і старші люди, передавали їх одне одному і водіям у маршрутках».

 Неочікуваною виявилася реакція водіїв. Вони з усмішкою приймали «три гривні», щоправда, просили додати до них і дві справжні. «Від нас то мало залежить, – вважає пан Михайло, водій 50-го маршруту. – Може, і треба трохи підняти ціну, бо я після рейсу часом думаю, за що заправити автобус на завтра. Але людей теж розумію – звідки у них гроші? Я сам із простої сім’ї, ми теж ледве виживаємо під час «покращення».

DSCF0991

 Але моя бабця ще за комуністів казала: «Нічого – пережили голод, переживемо й ізобіліє».

 «Спочатку ми планували такий собі жарт – спробувати розрахуватись за проїзд «трьома гривнями», – розповідає Ірина, яка й намалювала нові грошові знаки. – Але зі смішної ця ініціатива несподівано перетворилася на серйозну масову акцію. Бо підвищення ціни у транспорті, а також переповнені й перекошені брудні автобуси, штовханина на зупинках у час пік хвилюють усіх львів’ян. Охочих роздавати ці листівки, а також серйозно протидіяти підвищенню тарифів виявилось дуже багато. Нехай міська рада нарешті задумається».

 

 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,98
40,04
EUR
43,15
43,20
PLN
10,01
10,05
Оголошення
live comments feed...