Піца – це національна їжа, якою пишаються італійці. Вони стверджують, що якщо ви хочете спробувати справжню піцу, то її повинен приготувати кулінарний майстер із Італії – піцайоло.

Які результати досліджень?

Дослідження, які проводяться в Італії, довели: завдяки великій кількості великої кількості органічних кислот, глюкози, лікопену, фруктози, що містяться в томатах, знижується ризик серцевих захворювань. До того ж помідори є хорошим антиоксидантом, вони допомагають регулювати роботу нервової системи, а високий вміст серотоніну сприяє гарному настрою.

Хороша піца має готуватися стільки часу, який необхідний, щоб максимально зберегти корисні властивості інгредієнтів. Тоді завдяки дотримання певних норм у борошняному виробі утворюються корисні антиоксиданти.

Для здоров'я кісток, зубів, нігтів, суглобів і волосся необхідний кальцій. Досить велика кількість цього елементу міститься в сирі. А хіба можна під час приготування італійської піци обійтися без нього? Смачна піца завжди посипається великою кількістю тертого сиру. Навіть існує той вид, начинка якого складається виключно з різних видів сиру.

Зазвичай тісто роблять із пшеничного борошна. А в пшениці є висівки, які містять корисні для організму антиоксиданти. Вони мають протизапальну властивість, надзвичайно корисні для травного тракту, адже здатні очистити його від різних шлаків.

Як знизити калорійність піци?

Є кілька рекомендацій, які допоможуть знизити калорійність піци, якщо Ви захочете приготувати її самостійно:

• Для приготування тіста краще використовувати житнє борошно або те, у якого грубий помел. Замість дріжджового тіста підійдуть тонкі коржі та лаваш;

• Майонез, кетчуп та інші готові соуси варто замінити на свіжо приготовану суміш зі свіжих овочів. Для цього можна використати помідори, солодкий перець, кабачки, цвітну капусту. Потрібно розтерти їх, додати невелику кількість води і спеції за смаком.

• Візьміть для начинки нежирні сорти риби, курку, кролятину, телятину, свіжі овочі, гриби, нежирний сир, морепродукти;

• Жир тваринного походження замініть рослинними оліями.

Таким чином, улюблена багатьма піца може стати дійсно корисною, поживною, цілком прийнятною для схуднення та дуже смачною стравою.

Як зберегти корисні властивості піци?

Щоб піца зберігала всі свої корисні властивості, слід готувати її в печі при температурі близько 300 градусів протягом не більше десяти хвилин. При регулярному вживанні піци знижується вироблення кортизолу, який є гормоном стресу. Тому якщо Ви полюбляєте цю страву, можете сміливо її їсти. Однак не варто забувати, що піца – доволі калорійна, а значить потрібно знати міру та не вживати її у надмірній кількості.

З'їдаючи шматок смачної та корисної піци, Ви зможете забезпечити себе денною нормою необхідних вуглеводів. Компанія «La П’єц» пропонує якісну смачну піцу, яка збереже свої корисні властивості та буде доставлена до Вас додому чи в офіс ​​прямо з печі.