• Головна
  • ДАІ: Спосіб перевірки на тверезість водій може обрати сам
10:02, 12 грудня 2011 р.

ДАІ: Спосіб перевірки на тверезість водій може обрати сам

Тверезість водія інспектори ДАІ зараз перевіряють не так званими «трубками», а алкометрами іноземного виробництва. Вони з’явились в Україні близько 2 років тому.

Близько двох років тому інспектори ДАІ почали використовувати алкотестери німецького виробництва «Драгер» як найшвидший і найпростіший спосіб перевірки стану водія на дорозі. До цього чуда техніки львівські водії ставляться з недовірою, оскільки трапляються випадки недотримання процедури тестування. Зокрема, перевірка має здійснюватись у присутності двох свідків, які не є працівниками міліції. Сам прилад не може бути задіяний без дозвільних документів, і водій має право ознайомитися з ними.

У Львівському обласному управлінні ДАІ додають: спосіб перевірки на тверезість водій може обрати сам: «Якщо водій сам каже, що керував у нетверезому стані, то він одразу підписує протокол – це є перший варіант. Другий – можна одразу на місці перевірити водія за допомогою цього приладу – алкотестера, і третій варіант – доставки у медичний заклад. Але це все робиться за бажанням самого водія», – запевняє Світлана Добровольська, керівник прес-служби УДАІ у Львівській області.

Натомість, відмову від перевірки правоохоронці прирівнюють до водіння у стані сп’яніння. Як свідчить статистика, за останній рік п’янство за кермом збільшилось на 24%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...