Реклама
10:32, 16 вересня 2015 р.

Кухонні терки

Реклама

Цей кухонний атрибут, який вже точно є в кожному будинку, з'явився ще близько двох тисяч років тому. Ще тоді кухаря намагалися зробити свої страви естетичними. Не повірите, але перші терки робили з камінчиків, а в Японії і в наші дні збереглася і використовується терка зі шкіри акули.
Мабуть, це один з одиничних випадків, коли за стільки часу вдосконалення особливо інструмент і не змінився. Тільки пристосування для зручності в користуванні змінюються, і то незначно.
Тертки - це всім відомі примітивні пристосування для подрібнення продуктів, як м'яких, так і твердих. Її поверхня складається з наскрізних отворів з зубчиками. Зубці дуже гострі, чіпкі - з їх допомогою і розрізається продукт, а через отвори виводиться в потрібну ємність вже в подрібненому вигляді. Тертки бувають з отворами різного розміру і форми, залежно від потреби. Дивно, що таке, на перший погляд, примітивне знаряддя праці для кухні може мати багато різновидів, які ви можете подивитися і вибрати в інтернет- магазині www.bergner.org.ua.

Кухонні терки, фото-1

Види терок
Їх, як виявилося, величезна кількість. Дивлячись, кому що зручніше, і хто до якої звик. Бувають вони вертикальні і під певним кутом нахилені, комусь хочеться дизайнерську незвичайну штучку.
Одне з останніх дизайнерських хитрувань - довгий корпус, схожий на напилок. Така терка легка, її можна тримати на вазі і прямо на блюдо зверху натирати сир або шоколад.
А ця мила мініатюрна штучка для натирання мускатного горіха - просто диво.
Навіть для імбиру є окрема ложка-терка, як вам? Подружки люблять один одному про здорове харчування розповідати, а як же тут без цієї ложки?
Є ще терки в комплекті з контейнером, їх там багато, для чого завгодно. Вони защелкиваются зверху на ємність, не потрібно додаткової посуду, нічого не розлітається по сторонах і не розбризкується. Така терка економить простір у шафі - все поміщається в цей самий контейнер і закривається кришечкою. Єдине що бентежить, корпус терки і ємність із пластику, а значить недовговічні.
А от у випадку з барабанної теркою наявність пластика вітається, він зробив її легше і зручніше в побуті, але термін експлуатації зменшив. Зате тепер її простіше розібрати на деталі і помити. Ще вона придбала електричний маленький моторчик, барабанчики циліндричної та конічної форми, які можна змінювати.
Терка для сиру пармезану. Гурмани від неї в захваті, виявляється, вона натирає його якимось особливим способом так, що він повністю розкриває свій смак і аромат. Натирати важливо безпосередньо перед вживанням. І не здумайте переплутати тертку для звичайного сиру з теркою для самого пармезану. Якщо хтось мав хоч раз з ним справу, знає, що він настільки твердий, що можна серйозно травмуватися без спеціального захисту рук. Якщо ви любите застосовувати такий сир - приправу, краще придбати спеціальну тертку для нього, хоча б ручну. Якщо він досить часто на вашому столі, звичайно, знадобиться машина куди по- серйозніше - електрична зі сталевим корпусом. Вона перетре і камінь.
Дискові терки - ще один з варіантів зручних у роботі. Буває ручна або з приводом, завдяки чому швидко все перетре без особливих зусиль і в значно більшій кількості.

Кухонні терки (фото) - фото 2

Кухонні терки (фото) - фото 2


Ну і улюбленець всіх господинь - кухонний комбайн з ріжучими і натирають насадками, а потім все це ще і збити або змішати може. У нього тільки один мінус - він галасливий.
У всьому розмаїтті можна і розгубитися, але, безумовно, кожна господиня чітко знає, що їй потрібно і як це працює, хоча, як показує досвід, жінці на кухні знадобиться все, навіть якщо вона не знає, що це і бачить його вперше. У кожному разі, завжди все знадобиться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...